Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ TVCG ]

31. 07. 2024. 16:26 >> 16:27
Čitaj mi:

Do kraja 2025. obnova još 24 objekta

Renovirana jedinica hitne medicinske pomoći na Žabljaku

Žabljak sada ima renoviranu jedinicu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Adaptirani prostor posjetili su predstavnici Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstvo, Zavoda za hitnu pomoć i lokalne vlasti. Nadleženi najavljuju da renoviranje ustanova čekaju 24 jedinice širom Crne Gore i to do kraja 2025.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković jer kazao da je posebno Žabljak turistička destinacija i ne smije se dozvoliti da turisti, ali i naši građani, budu zbrinuti u neadekvatnim uslovima.

"Da im se usluga i hitne medicinske pomoći i zdravstvene zaštite, pruža u prostorijama koje apsolutno nijesu izgledale ni reprezentativno. Neko je mogao čak i da prokomentariše da to i nije medicinska ustanova", kazao je Niković.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Vuk Kadić ističe da projekat nije finansirala država, odnosno Fond za zdravstveno osiguranje i Ministarstvo zdravlja, već iz sopstvenih sredstava Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i donacije od strane Opštine i Elektroprivrede.

"Radimo i na kadrovskom jačanju Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, pa smo tako u 2024. godini opredijelili 14 specijalizacija, 10 urgentne medicine i četiri kliničke biohemije, kako bi se u narednom periodu dodatno unapredio kvalitet pružanja zdravstvenih usluga u urgentnim stanjima", poručila je Mirjana Vlahović Andrijašević ispred Ministarstva zdravlja.

"Mi smo od samog početka izdvajali značajna finansijska sredstva za pomoć primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Ovo je samo jedan od vidova pomoći u ovom našem više nego plemenitom poslu. Iskoristiću priliku da pomenem da je u prethodnoj godini opština Žabljak jednu stambenu jedinicu opredijelila za stanovanje ljekara opšte prakse. Nastavićemo i u budućnosti da ulažemo u ovu za nas prioritetnu oblast. Određena finansijska sredstva stoje na raspolaganju za adaptaciju i modernizaciju zgrade Doma zdravlja", poručio je Radoš Žugić predsjednik Opštine Žabljak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније