Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

31. 07. 2024. 17:00 >> 17:03
1
Čitaj mi:

NENEZIĆ

"Spajić ima jedan princip za Milovića, a drugi za Bečića"

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Branislav Nenezić reagovao je nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao da neće predložiti razrješenje potpredsjednika Vlade Alekse Bečića, te da o predlozima za razrješenje Bečića i predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije nije ni razmišljao. Nenezić je kazao da je na poslaničko pitanje koje je postavio dobio i očekivani odgovor.

"Ono što se može zaključiti iz Vašeg odgovora je da ga niste Vi pisali, jer sam siguran da ni Vi ne vjerujete u ovo što je napisano, niti je ovo Vaše mišljenje. Ali želja za funkcijom, kao i pritisak unutar vladajuće većine jači je i od svijesti da će ovo biti kočnica na evropskom putu. Potvrda tvrdnji je i nastojanje predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića da se sjednica premijerskog sata ne održi. Dio odgovora na moje pitanje glasi: 'Nijesam evidentirao bilo koji vid djelovanja ili javnog istupa od strane potpredsjednika Bečića koji bi išao u pravcu narušavanja dobrosusjedskih odnosa sa bilo kime, uključijući i Republiku Hrvatsku'", naveo je Nenezić. 

Naglasio je da je teško povjerovati da je ovo mišljenje i da su "ovo riječi čovjeka koji je predao zahtjev za smjenu ministra u svojoj vladi, ministra iz svog pokreta, ministra koji je “bio kičma Milojka Spajića”, bivšeg ministra pravde Andreja Milovića, zbog usvojenog amandama tehničke prirode na jedan od IBAR zakona".

"Tada ste dali obrazloženje “da daljim obavljanjem funkcije dodatno bi se ugrozili interesi Crne Gore sa aspekta unutrašnje i vanjske politike, kao i vrijednosti 44. Vlade”. Tehnički amandman ili “persona non grata” u zemlji članici EU? Mnogo je premijeru čak i za Vas! Jedino što je pozitivno u Vašem odgovoru je što ste samoproklamovanog vicepremijera, zamjenika premijera, prvog potpredsjednika, oslovili Ustavom utvrđenim “imenom”", zaključio je Nenezić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније