Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

31. 07. 2024. 16:40 >> 16:41
Čitaj mi:

bOŽOVIĆ - MASKE

"Crnoj Gori više nego dobrodošla ekspertska i tehnička pomoć Francuske"

Crna Gora će dobiti i tehničku i političku podršku Francuske kada je riječ o evopskim integracijama i ispunjenju svih kriterijuma za ulazak u EU. To je kazala francuska ambasadorka An Mari Maske prilikom današnjem razgovora sa ministrom pravde Bojanom Božovićem.

Iz Ministarstva pravde su naveli da je Maske čestitala Božoviću novu dužnost, poželjela uspjeh u ozbiljnim zadacima koji su pred njim i istakla da i on i Vlada čiji je član mogu računati na partnersku i prijateljsku podršku njene zemlje.

Božović se, kako su kazali, zahvalio Maske na lijepim željama i na podršci Francuske, prvenstveno vezano za dobijanje IBAR–a i naglasio da će Crna Gora nastaviti još predanije da radi na ispunjenju svih zadataka iz završnih mjerila.

Prioriteti Ministarstva pravde u narednom periodu, kako je naglasio, odnose se na zadatke iz glavnih pristupnih poglavlja 23 i 24, na stvaranje legislative koja se odnosi na nasilje u porodici, zaštitu rodno osjetljivih i drugih ranjivih grupa društva i profesija koje zaslužuju posebnu zaštitu.

On je naveo da će resor na čijem je čelu intenzivirati saradnju sa civilnim sektorom.

Božović je istakao da će sva bitna rješenja, kada je riječ o izmjenama i reformi zakonodavstva biti ozbiljno pripremana u komunikaciji sa Evropskom i Venecijanskom komisijom i da je u tom smislu Crnoj Gori više nego dobrodošla ekspertska i tehnička pomoć Francuske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније