Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J. [ Bar info ]

31. 07. 2024. 18:02 >> 18:02
1
Čitaj mi:

DIREKTORAT ZA ZAŠTITU BARA

Požar na Golom brdu znatno smanjen, vatrogasci ne daju da se razbukti

Požar na Golom brdu je znatno smanjen i gotovo zaustavljen, ali su svi vatrogasci na terenu i konstantno gase vatru koja sporadično izbija na različitim mjestima.

Kako prenosi Bar info, zemlja je usijana, a na mjestu požara je ogromna goriva masa koju čini drveće koje je stradalo u prošlom požaru na Golom brdu.

"Gomile tog drveća su bile nabacane i učinile da vatra na momente bude visoka nekoliko metara, kazala je za Radio Bar i Bar Info mr Pera Pavlica Dragišić, načelnica PJ Bar Direktorata za zaštitu i spasavanje MUPa.

“Vatrogasci su raspoređeni po obodu ovog požarista i ne daju vatri da se razbukti”, istakla je Pavlica Dragišić.

Brigu predstavlja i požar koji se sa teritorije Budve i Cetinja širi ka selu Utrg i traje već nekoliko dana. Predstavnici Direktorata za zaštitu i spašavanje strahuju da bi vjetar mogao dodatno da ga razbukti.

Podsjećamo da se situacija u Sutomoru jutros iskomplikovala, jer je vjetar razbuktao požar koji je juče izbio na Golom brdu i gorjela je strana prema Domu Crvenog krsta.

Kako je kazala je za Radio Bar i Bar Info načelnica Područne jedinice Bar Direktorata za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova Pera Pavlica Dragišić sva vozila Službe zaštite (osim jednog koje je na požarištu kod Srednje stručne škole koje je lokalizovano) angažovana na gašenju vatre.

Na pitanje portala Bar Info da li će biti angažovani helikopteri i Vojska, objasnila je da se oni angažuju tamo gdje su ugrožene kuće, što za sada nije slučaj, te da će, u slučaju da zatreba, Vojska uskočiti sa dva vozila i posadama.

Požar na Golom brdu izbio je sinoć oko 18 sati. Jutros je bio stavljen pod kontrolu, ali je vatru razbuktao jak vjetar.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније