Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Klix ]

31. 07. 2024. 07:18 >> 07:20

TEHERAN

Ubijen lider Hamasa Ismail Hanije i njegov tjelohranitelj

Lider Hamasa Ismail Hanije ubijen je u Teheranu, objavila je Iranska revolucionarna garda (IRGC).

Kako prenosi Daily Sabah, ubijen je i njegov tjeohranitelj.

"Rezidencija Ismaila Hanijea, šefa političke kancelarije Islamskog otpora Hamasa, pogođena je u Teheranu, a kao rezultat ovog incidenta, on i jedan od njegovih tjelohranitelja su ubijeni", navodi se u saopštenju.

Hamas je objavio da je Hanije ubijen nakon što je učestvovao u inauguraciji novog iranskog predsjednika.

U saopštenju se navodi da će se Hamas zbog ovog ubistva osvetiti Izraelu.

Iako niko još nije preuzeo odgovornost za ubistvo Hanijeha, sumnja je odmah pala na Izrael koji je obećao da će ubiti njega i druge vođe Hamasa zbog napada na Izrael 7. oktobra 2023. godine.

Prošli mjesec najmanje 10 članova porodice Ismaila Hanijea ubijeno je u izraelskom zračnom napadu koji je pogodio zapadni dio grada Gaze.

Većina lidera Hamasa drži se prikriveno u javnosti, dok su drugi proveli veći dio života izbjegavajući pokušaje atentata od strane Izraela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније