Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ Jutarnji list ]

31. 07. 2024. 08:38 >> 10:13
Čitaj mi:

požari

Dalmacija: Borba sa vatrenom linijom dugom četiri kilometra

Pet sati nakon izbijanja požara u Gornjim Tučepima, predio Čovići, situacija na terenu je i dalje katastrofalna, piše Slobodna Dalmacija.Prema poslednjim informacijama, vatra je prodrla u Park prirode Biokovo i zahvatila obližnji ranč, a iz Gornjih Tučepa se čuju snažne detonacije pa nije poznato je li eksplodiralo vozilo ili nešto drugo.

I zagrebački "Indeks" prenosi da je vatrena linija dugačka četiri kilometra.

Jedan od mještana rekao je da je izgorio predio na kojem se nalazi zip line, dio ispod restorana "Veza", a svi gosti kuća pored magistrale, izašli su napolje.

Vatrogasci, piše Jutarnji list, sa cijele Rivijere ulažu nadljudske napore u gašenju požara Vatrogasci dežuraju ispred tučepske crkve Svetog Nikole Tavelića, a gori više od 90 posto maslinika i poljoprivrednih površina kao i zapuštenih zemljišta.

Brane se vile i kuće pa se vatra gasi i vodom iz bazena. Magistrala prema Dubrovniku sada je otvorena za saobraćaj, a put Makarska-Vrgorac je zatvorena. Očekuje dolazak kanadera.

Zbog požara koji se nošen jakim vjetrom brzo širio, zamalo je stradao predsjednik opštine Makarska Ante Čobrinić.

“Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio podršku vatrogascima. Tada je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima pa sam uleteo u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a on je izgoreo za nekoliko minuta”, ispričao je Čobrinić Slobodnoj Dalmaciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније