Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

31. 07. 2024. 10:41 >> 12:19
Čitaj mi:

Radulović

Bespoštedno kažnjavanje za prestupe u plovidbi, nadzor je duž cijele obale

Ministarstvo pomorstva krenulo je u akciju pooštrene kontrole i sankcija, kako bi se unaprijedila bezbjednost i sigurnost pomorskog i vodenog saobraćaja u našoj zemlji.

Kako je kazao resorni ministar Filip Radulović usljed niza nesrećnih događaja prethodnih dana koji ukazuju da se upravljači plovila ne pridržavaju propisa, Ministarstvo će kroz pojačan nadzor, pokušava da spriječi ponavljanje ovih pojava.

Već tokom prvih pojačanih kontrola u Baru i Kotoru uočeno je niz prekršaja za koje su izrečene pripadajuće novčane kazne.

Ministar pomorstva, Filip Radulović tokom obilaska terena, najavio je da za prekršioce zakona neće biti tolerancije.

"Razgovarao sam sa lučkim kapetanima i dogovorili smo svakodnevne i pojačane kontrole do kraja ljeta. Nema poštede za prestupnike. Moramo uvesti red i poštovanje pravila plovidbe. I danas, tokom ove kontrole, registrovan je niz nepravilnosti. Svi koji nijesu poštovali pravila i propise su kažnjeni. Tako će biti sve do kraja sezone, a nadzor će se sprovoditi duž cijele crnogorske obale", poručio je Radulović.

Zbog velikog broja posjetilaca tokom ljetnje sezone značajno je povećana frekvencija saobraćaja, što iziskuje svakodnevni nadzor i mjere opreza, istakao je Radulović. On je kazao da će važiti nulta toleranca za nemarnu vožnju svim vodenim tokovima. Podsjetio je da nesreće uzrokuju nesavjesni upravljači plovilima, a da zbog neprimjerene brzine ili uslova plovidbe stradaju i nedužni.

"Turisti i svi oni koji se odluče na putovanje, morem ili bilo kojim vodenim putem, moraju se osjećati bezbjedno i prijatno. Nećemo dozvoliti divljanje i ugrožavanje bezbjednosti. Pozivam sve učesnike u saobraćaju na vodi, da se odgovorno ponašaju i poštuju zakonske propise, kako bi i gostima i sebi obezbijedili sigurnu i ugodnu plovidbu", kazao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније