Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

31. 07. 2024. 08:00 >> 08:17
1

BEŠOVIĆ

Svi požari pod kontrolom, na Golom brdu i dalje aktivan

Požar na Golom Brdu kod Sutomora, koji je sinoć zahvatio veliku površinu i danas je aktivan. Direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović kaže da je situacija jutros stabilna i da objekti nisu ugroženi. Kada je riječ o ostalim požarima koji su aktivni u Crnoj Gori, prema njegovim riječima, svi su pod kontrolom.

Bešović je za emisiju “Dobro jutro Crna Goro”, kazao da je sinoć na Golom brdu bilo dosta dramatično.

“Objekti su spašeni, nisu bili ugroženi. I danas je aktivan taj požar, ali već jutros ćemo imati  komunikaciju sa komandirom iz Bara, tako da ćemo naše aktivnosti prilagoditi tome kako bude stanje, ali nadam se da je bolje i da ćemo zbog slabijeg vjetara danas moći da uradimo mnogo više nego juče”, rekao je on.

Bešović je kazao da su iz Direktorata bili aktivni i sa vazduhoplovnim jedinicama,da jeučestvovao avion za gašenje požara i helikopter koji je dislocirao vatrogasce na pozicije kako bi se bolje mogli da dejstvuju.

“Mi smo sinoć pozvali i vojsku Crne Gore koja je u reonu Radovča sa svojim kapacitetima izašla, a to je šest kamiona i 12 vojnika koji su obučeni za gašenje požara. Tako da smo u konstantnom kontaktu sa svim načelnicima i upućujemo pozive da priteknu jedni drugima u pomoć, da  vatrogasci iz jedne opštine pređu u drugu kako bi se pomogli da se što bolje ugase ti požari”, kazao je Bešović.

On je istakao da je avion tri dana za redom gasio požar iz vazduha na teritoriji Brajića iznad Budve.

“Naravno imali smo i upotrebu helikoptera, tako da naši su vazduhoplovi aktivni. Oni će i danas biti u funkciji gašenja požara, izviđanja teritorije, eventualnog prebacivanja vatrogasaca sa jedne pozicije na drugu, tako da avio-helikopterska jedinica Mupa je aktivna i nadam se da ćemo danas nastaviti s ovim radom, s obzirom da su vrijeme i te okolnosti nešto bolje jutro, to jeste da se smanjuje vjetar”, naveo je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније