Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

13. 08. 2024. 20:23 >> 20:24

Bešović za TVCG

Požari u više gradova, toplotni talas povećava rizike

Narednih dana Crnu Goru očekuju ekstremno visoke temperature i do 42 stepena, pa iz Direktorata za zaštitu i spašavanje u MUP-u apeluju na građane da nikako ne lože vatru na otvorenom i da ne koriste pirotehnička sredstva.

U našoj državi i danas su bili aktivni požari u više opština kazao je za TVCG direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje u MUP-u Miodrag Bešović.

“Mi smo danas nagledali sva opožarena područja na nivou čitave Crne Gore, obišli smo i Plužine, tamo je situacija trenutno dosta stabilnija nego što je bilo danas. Nešto što nas zabrinjava jeste što je tamo vatrom zahvaćena borova šuma, što to nije treća klasa šuma kao u centralnom i južnom dijelu Crne Gore”, naveo je Bešović.

On kaže su u Plužinama uz podršku Direktorata MUP-a, lokalne službe Plužina i helikopterske jedinice Vojske uspjeli da lokalizuju taj šumski požar.

“I dalje su na terenu tamo vatrogasci iz Plužina, oni drže to pod kontrolom, ne možemo predvidjeti kako će se to odvijati zavisi sve od vremenskih uslova, to jeste od vjetra, ali nadamo se da će to večeras oni držati pod kontrolom, a sjutra ćemo već praviti naredne korake”, saopštio je Bešović.

U Podgorici, Cetinju i Tuzima i dalje su kako kaže, aktivni požari, koji nijesu većeg intenziteta.

“Obično je to treća klasa šume i ono nisko rastinje i trava, ono što je najbitnije jeste da nisu ugroženi objekti, da nemamo evakuaciju stanovništva. Lokalnoj službi Podgorice ovom prilikom odajem priznanje, jer već 15 dana oni, Cetinjani, Barani, Budvani daju veliki doprinos da držimo stabilnu situaciju sa požarima”, naveo je Bešović u izjavi za TVCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније