Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Saša Samardžić, TVCG

14. 08. 2024. 13:44 >> 14:08
Čitaj mi:

miodrag Bešović

Gori u više gradova, kuće nijesu ugrožene

Prema posljednjem presjeku stanja o požarima na teritoriji Crne Gore i Operativno komunikacionog centra MUP-a, aktivni požari su na teritoriji Berana u Šekularu, u Brčelima na teritoriji barske opštine, kao i na Paštrovačkoj gori u Budvi. Požar u Nikovićima u Opštini Plužine se ponovo aktivirao. Pod kontrolom je požar u Dinoši u opštini Tuzi, dok u Češljarima na Cetinju još gori. To je Radiju Crne Gore saopštio generalni direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović.

"Aktivni požari se nalaze u Beranama u mjestu Šekular i to je nepristupačno područje. Nisu ugrožene kuće, lokalne službe su na terenu i prate situaciju. Imamo opštinu Bar, mjesto Brčeli, to je onaj požar koji je aktivan već duži period i tamo su naravno lokalne službe. Gori i u opštini Budva na Paštrovačkoj gori, kao i u Nikovićima u Plužinama", kazao je Bešović. 

Požar u Nikovićima koji se juče rasplamsao, gasile su vojska i lokalna služba uz pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno Direktorata zaštite i spašavanja. Požar je, kaže, sinoć bio ugašen, ali se danas ponovo aktivirao.

"Tamo su jedinice Vatrogasne službe Plužine na terenu i prate situaciju ukoliko bude uhvatio šire razmjere aktivacije, imamo ponovo isti sistem gašenja iz vazduha", kazao je Bešović. 

Što se tiče opštine Tuzi, u mjestu Dinoše je trenutno i avion Ministarstva unutrašnjih poslova i to se, kaže Bešović, drži pod kontrolom, odnosno nisu objekti ugroženi.

"Imamo opštinu Cetinje, Češljari, i tamo je i dalje aktivan požar. Na svim tim lokacijama su pripadnici vatrogasnih jedinica lokalnih službi, situacija se prati, nema nekog većeg uznemirenja što se tiče tih požara, ali dalje su aktivni, ali se drže pod kontrolom", kazao je Bešović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније