Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

30. 07. 2024. 10:38 >> 10:39
Čitaj mi:

"zamka osvete"

Meloni upozorila da Izrael može da upadne u opasnost da se sveti

Premijerka Italije Đorđa Meloni upozorila je danas Izrael da ne upadne u "zamku osvjete", dodajući da je "vrlo zabrinuta" zbog situacije u Libanu i rizika od regionalne eskalacije, prenijeli su izraelski mediji vijest Rojtersa.

U govoru tokom zvanične posjete Kini Meloni je rekla da bi međunarodna zajednica trebalo da nastavi da šalje poruke umjerenosti i da bi Kina mogla da pomogne u tim nastojanjima jer ima "solidne veze" s Iranom i Saudijskom Arabijom.

Liban je u visokoj pripravnosti posle obećanja premijera Izraela Benjamina Netanjahua da će oštro odgovoriti na smrtonosni raketni napad na okupiranom Golanu u subotu u kojem je ubijeno 12 djece.

Diplomatski napori da se izbjegne eskalacija u razmjeni vatre između libanskog ekstremističkog Hezbolaha, koja je gotovo svakodnevna od izbijanja rata Izraela i Hamasa u Gazi, su pojačani, a predvode ih SAD.

Zamjenik predsjednika parlamenta Libana Elijas Abu Sab rekao je u ponedjeljak da je u kontaktu s američkim pregovaračem Amasom Hohštajnom od napada na Golan i da bi Izrael mogao da izbjegne prijetnju od velike eskalacije ako poštedi Bejrut i okolinu.

"Ako oni izbjegnu civile i izbjegnu Bejrut i njegova predgrađa onda njihov napad može biti dobro kalkulisan", rekao je Sab.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније