Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

28. 07. 2024. 18:34 >> 18:34

sjeverozapad države

Pakistan: 35 mrtvih tokom plemenskih oružanih sukoba

Najmanje 35 ljudi je ubijeno tokom nekoliko dana plemenskih oružanih sukoba na sjeverozapadu Pakistana, u kojima je korišćeno automatsko oružje i minobacači, saopštile su danas lokalne vlasti.

Sukobi izmeđa dva plemena sunita i šiita izbili su prošle srijede, kada je naoružani muškarac otvorio vatru tokom jednog plemenskog skupa, navele su lokalne vlasti.

Iako niko nije tada povrijeđen, napad je podstakao dugogodišnje tenzije između dva plemena koja koegzistiraju u okrugu Kuram, u blizini granice sa Avganistanom.

"Sukob, koji se prvobitno odnosio na zemljište, prerastao je u plemensko nasilje", rekli su lokalni zvaničnici Frans presu.

Takvi plemenski sporovi su prilično česti u Pakistanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније