Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

27. 07. 2024. 22:51 >> 22:51

sd

Đuričković: Vučić potvrdio da je gazda u Crnoj Gori

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković, kazao je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio da je gazda u Crnj Gori.

On je to kazao komentarišući izjavu Vučića o proglašenju predsjednika crnogorskog parlamenta Andrije Mandića, potpredsjednika Vlade Alekse Bečića i poslanika Milana Kneževića nepoželjnima u Hrvatskoj. Vučić je kazao da je "Hrvatska upala u sopstvenu zamku".

"Kao dobar domaćin i gazda, Aleksandar Vučić, danas se oglasio povodom proglašenja Mandića, Bečića i Kneževića za persone non grata. Znate, naša Vlada je na odmoru do 24. avgusta, a neko je morao da se oglasi povodom odnosa na relaciji Zagreb - Podgorica. Sva sreća pa imamo, njihovog a silom prilika našeg, precednika Vučića koji svakako nikad ne odmara", kazao je Đuričković.

On je kazao da možemo očekivati da će uticaj Vučića u Crnoj Gori u narednom periodu rasti.

"Pored standarno nebuloznih paralela i tumačenja istorije, Vučić, je poslao jasnu poruku da sada kad je formirana Vlada po njegovom diktatu i zauzete ključne poluge moći, možemo očekivati da će njegov uticaj na Crnu Goru rasti a njegov autoritet biti veći od autoriteta bilo kojeg pojedinca u Crnoj Gori. Drugim riječima, očekujte dalje zaoštravanje odnosa sa susjedima i pozdravite se sa mogućnošću da budemo dio EU. Barem dok je Vučić na vlasti u Srbiji i Vučićevi na vlasti u Crnoj Gori. Dragi građani, ako mislite da će vas institucije zaštiti od Vučićevog zagrljaja, zapitajte se opet. Na čelo Skupštine je Andrija Mandić a Vlade Milojko Spajić! Zar stvarno vjerujete da će se ovi ljudi suprostaviti Vučiću? Neće! Jedan otvoreno mrzi njen suverenitet i slobodu a drugi je samo jedan manipulator!", kazao je Đuričković.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније