Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.V. [ Gradski.me ]

28. 07. 2024. 15:55 >> 15:56
3
Čitaj mi:

danas u velici

Selaković: Stradali su samo zato što su bili pravoslavni i Srbi

Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas, kao član Vlade Srbije i izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prisutan ovdje u Velici u opštini Plav, mjestu velikog zločina koji se ovdje dogodio prije tačno 80 godina, upravo ovo pokazuje jedinstvo naroda, u bolu, patnji ali i u sjećanju na nevino postradale žene, djecu i starce, istakao je ministar kulture u Vladi Srbije Nikola Selaković.

"Stradali su samo zato što su bili pravoslavni i što su bili Srbi, kao što su rekli patrijarh i vladika Metodije. Ovim pokazujemo na jedan način sjećanje na te nevine žrtve, a sa druge strane svoju opredijeljenost ka miru, ka zajedničkom životu, ka nezaboravu ali i praštanju, jer bez toga nema budućnosti. Kao što zajedno sa Republikom Srpskom obilježavamo bolne i teške datume iz naše prošlosti, ali i one koji nas čine velikim i značajnim narodom gdje smo bili veliki u pobjedama, tako i jesmo ovdje na poziv bratstva Jokića upravo u selu Velika na sjeveru Crne Gore da pokažemo da ne zaboravljamo one koji su bili iste vjere i roda kao mi, a koji su samo zbog toga stradali i ni zbog čega drugog, da pokažemo da njihova žrtva nije zaboravljena", naveo je Selaković.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније