Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

28. 07. 2024. 18:17 >> 18:17

hiljade vatrogasaca na terenu

Hladnije vrijeme pomoglo u gašenju velikog požara u Kaliforniji

Hladnije vrijeme pomoglo je hiljadama vatrogasaca koji gase ogromni požar u sjevernoj Kaliforniji, jedan od najvećih u istoriji, koji je zahvatio površinu veću od Los Anđelesa.

Zbog požara koji je samo jedan od nekoliko koji su zahvatili zapadni dio SAD i Kanadu izazvani velikom toplotom i prošireni vjetrom, naređena je hitna evakuacija stanovništva u okruzima Bjut, Plumas, Tehama i Šasta, a skoro 2.500 vatrogasaca borilo se sa vatrom uz pomoć 16 helikoptera i brojnih vazdušnih tankera.

Očekuje se da će temperature biti niže od prosjeka do sredine sljedeće nedelje, ali "to ne znači da će postojeći požari tek tako nestati", rekao je Mark Čenard, meteorolog iz Centra za predviđanje vremena Nacionalne meteorološke službe u Koledž Parku, Merilend.

Do subote uveče, požar je gorio na preko 1.416 kvadratnih kilometara i uništio je 134 objekata, a trenutno zahvata površinu veću od grada Los Anđelesa, koji ima oko 1.214 kvadratnih kilometara. Požar je sada na sedmom mjestu na listi 10 najvećih požara u istoriji Kalifornije.

Vlasti su saopštile da je krivac za požar muškarac koji je gurnuo zapaljeni automobil u jarugu u okrugu Čiku, a zatim pobjegao. Požar se širi na sjever i istok.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније