Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

28. 07. 2024. 17:20 >> 17:22
Čitaj mi:

IZJAVA NOVINARIMA

Lavrov: Cilj Izraela da eliminiše Hamas nije realan

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da je uništenje Hamasa nerealan cilj Izraela.

Obraćajući se novinarima tokom posjete Maleziji Lavrov je rekao da krvoproliću u Gazi nema kraja na vidiku.

"Izrael kaže preko Netanjahua da se rat neće okončati dok Hamas ne bude potpuno iskorenjen. Po mom i mišljenju mnogih mojih partnera, to je nerealna misija. Hamas nastavlja da postoji i ima dovoljno sposobnosti i podrške uključujući i onu u muslimanskom svijetu", rekao je Lavrov.

Ruski ministar je ocijenio i da Izrael sprečava postizanje sporazuma o prekidu vatre u Gazi i da određene zemlje pokušavaju da ponude komropise, a on misli da je pogrešno da Palestinci budu isključeni iz tih napora i najavio nastavak pomoći da se obnovi palestinsko jedinstvo.

Lavrov je to rekao u vrijeme kada su odnosi između Rusije i Izraela napeti, pošto je Moskva sklopila vojno savezništvo s Iranom, konstatuju izraelski mediji dodajući da je Teheran snabdio Moskvu dronovima za rat u Ukrajini.

Sa druge strane zvaničnici u Jerusalimu su zabrinuti šta bi Rusi mogli da ponude zauzvrat Irancima.

Izrael razmatra da li da snabdije Ukrajinu raketama "patriot", američke proizvodnje.

Diplomatski odnosi Rusije i Izraela su narušeni pošto su visoki zvaničnici Hamasa primljeni u Kremlju poslije napada na južnu izraelsku teritoriju 7.oktobra, što je izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova ocijenilo kao podsticaj Hamasu nakon počinjenih zločina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније