Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

28. 07. 2024. 17:02 >> 17:02
1
Čitaj mi:

ambasador Turske živkoviću

"DPS imao ključan doprinos u uspostavljanju partnerstva dvije zemlje"

Ambasador Turske u Crnoj Gori Bariš Kalkavan je istakao da budućnost bilateralnih odnosa dvije države izgleda obećavajuće, i podsjetio na brojne rezultate koji su postignuti u različitim oblastima saradnje Crne Gore i Turske, ocjenjujući da je DPS imala ključan doprinos u uspostavljanju partnerstva dvije zemlje na obostranu korist.

Kalkavan je to kazao tokom sastanka da predsjednikom DPS-a Danijelom Živkovićem.

Kako je saopšteno iz DPS-a, tokom sastanka su pozdravljeni odnosi Crne Gore i Turske koje karakteriše duboka istorijska povezanost, snažan diplomatski angažman i rastuće ekonomske i kulturne veze.

"Na interesovanje ambasadora Kalkavana, predsjednik DPS-a Danijel Živković je predočio stavove Demokratske partije socijalista kada su u pitanju aktuelni društveno politički procesi, sa posebnim osvrtom na sastav rekonstruisane Vlade i djelovanje aktera parlamentarne većine", navodi se u saopštenju.

U tom pravcu, Živković je ocjenio da spoj političkih aktera koji zastupaju ekonomski populizam i ekstremni nacionalizam može imati loše posljedice za Crnu Goru, njen građanski karakter, multietničku demokratiju i evropski put.

On je izrazio zahvalnost Turskoj za podršku i zalaganje u izgradnji savremene Crne Gore i zaključio da će Demokratska partija socijalista nastaviti da štiti državne interese i stabilnost građanske Crne Gore.

"Ambasador Bariš Kalkavan je istakao da budućnost bilateralnih odnosa dvije države izgleda obećavajuće, i podsjetio na brojne rezultate koji su postignuti u različitim oblastima saradnje Crne Gore i Turske, ocjenjujući da je DPS imala ključan doprinos u uspostavljanju partnerstva dvije zemlje na obostranu korist", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније