Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta/M.L.B.

28. 07. 2024. 19:46 >> 19:46

tokom vojne operacije

Alžirska vojska ubila tri osobe označene da su teroristi

Alžirska vojska ubila je tri naoružana "terorista" tokom vojne operacije na sjeveru Alžira, saopštilo je danas tamošnje ministarstvo odbrane.

"U okviru borbe protiv terorizma, vojni odred ubio je u subotu tri opasna terorista, i to Debara Bumedijena, Hamneša Ibrahima i Alalija Mohameda", tokom operacije pretresa u El Atafu.

Tokom akcije, zaplijenjena dva kalašnjikova i municija.

Alžirska vojska redovno saopštava da je uhapsila ili ubijala "teroriste", izraz koji vlasti koriste za označavanje naoružanih islamista koji su ostali aktivni od građanskog rata (1992-2002).

Uprkos Povelji za mir i pomirenje iz 2005. godine koja je imala za cilj da prestanak nasilja, naoružane grupe nastavljaju da sprovode sporadične operacije.

Od početka godine, ubijeno je 35 "terorista" i uhapšeno 256 ljudi koji podržavaju islamističke oružane grupe u Alžiru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније