Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

19. 07. 2024. 14:49 >> 14:49
Čitaj mi:

ŠVAJCARSKI JAVNI SERVIS

Pjesma Evrovizije dogodine održaće se u Bazelu ili Ženevi

Švajcarski javni servis SRG SSR objavio je da će se Pjesma Evrovizije sljedeće godine održati u Bazelu ili Ženevi. Konačna odluka o gradu koji će ugostiti evropske muzičare biće donijeta do kraja avgusta.

Spisak potencijalnih gradova domaćina Pjesme Evrovizije sužen je na dva – takmičenje će biti održano u Bazelu ili u Ženevi, saopštio je švajcarski javni servis SRG SSR, a prenosi RTS.

Osim ta dva grada, interesovanje za organizaciju najvećeg muzičkog takmičenja na svijetu iskazao je Cirih, a dostavljena je i zajednička ponuda Berna i Bila.

Zainteresovanim gradovima je za slanje ponuda bio dat rok do kraja juna, a bilo je potrebno da pošalju informacije o dvorani, planu javnog prevoza, održivosti takmičenja, dostupnim hotelskim kapacitetima, bezbjednosti, pitanju odlaganja otpada, ali i ideje o tome kako bi posjetioci doživjeli takmičenje u njihovom gradu.

Konačna odluka o gradu domaćinu biće donijeta do kraja avgusta.

Švajcarska je na ovogodišnjem takmičenju u Malmeu zabilježila treću pobjedu zahvaljujući Nemu i pjesmi The Code.

U Švajcarskoj je održana prva Pjesma Evrovizije – Lugano je ugostio takmičare iz osam zemalja 1956. godine, a drugi put su se evropski muzičari okupili u Švajcarskoj 1989. godine u Lozani, kada je Jugoslavija zabilježila svoju jedinu pobjedu na takmičenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније