Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ N1 ]

21. 06. 2024. 21:38 >> 21:45
1

viktor orban

"Ova Njemačka više nije Njemačka koju su nam roditelji navodili kao primjer"

Mađarski premijer Viktor Orban je stigao u posjetu Berlinu, a prije sastanka s kancelarom Olafom Šolcom je u intervjuu kritikovao njemačku useljeničku politiku i ocijenio da Njemačka više nije ista.

„Njemačka danas ne izgleda kao prije 10 godina. Ova Njemačka više nije Njemačka koju su nam naši djedovi i roditelji navodili kao primjer“, rekao je Orban uoči sastanka s njemačkim kancelarom Olafom Šolcom, za mađarski državni radio Košut, javila je agencija Hina.

Orban je objasnio kako se nekada govorilo da je Njemačka „zemlja reda i marljivih ljudi“, a da je Njemačka danas „šareni promijenjeni multikulturni svijet u kojem migranti više nisu gosti“.

On je dodao kako je problem u tome da „ljevičarska vlada“ u Berlinu „masovno dijeli njemačke pasoše“.

„Migranti više nisu gosti kod domaćina Njemaca nego su sada s vlastitim pravom“, zaključio je Orban.

On je ponovio kako je 2015. donio pravu odluku kada izbjeglicama nije dopustio da ostanu u Mađarskoj. Orban je u istom intervjuu kritikovao i kadrovske planove u Briselu, koji ukazuju na ponovni izbor Ursule fon der Lajen, ocijenivši da je ona „proizvod jedne koalicije za rat i migracije“.

Predsjednika evropskih narodnjaka, Nemca Manfreda Vebera, Orban je optužio da evropske konzervativce vodi udesno i da trudi se da ostvari „Soroševe planove“.

Orban u Berlinu boravi povodom predsjedavanja Evropskom unijom, koje Mađarska preuzima 1. jula. Šolc i Orban su ove sedmice prisustvovali utakmici Njhemačka-Mađarska u sklopu Evropskog prvenstva u fudbalu, ali nisu sjedili jedan pored drugog, podsjeća Hina.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније