Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

25. 03. 2024. 07:58 >> 07:58
Čitaj mi:

137 ŽRTAVA

Još jedan osumnjičeni priznao krivicu za napad u Moskvi

Drugi optuženi za napad na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi Saidakrami Račabalizoda priznao je krivicu, rečeno je agenciji RIA Novosti u Basmanskom sudu u Moskvi. Optuženi je državljanin Tadžikistana, a na ročištu je sa sudijom komunicirao preko prevodioca.

Račabalisoda je rekao da je rođen 1994. godine i da ima četvoro djece. Naveo je i da je prijavljen u Rusiji, ali da se ne sjeća gdje.

Basmanski sud u Moskvi primio je zahtjev za izricanje pritvora i trećoj osobi optuženoj za teroristički napad na tržni centar "Krokus siti", Šamsidinu Fariduniju, saopštila je pres-služba suda.

Sud je dobio zahtjev istrage da se u vezi sa Faridunijem Šamsidinom odabere preventivna mjera u vidu pritvora.

Tužilaštvo je tražilo i da se i četvrtoj osobi koja je u invalidskim kolicima dovedena u sud izrekne pritvor.

Sud je primio zahtjev istrage za određivanje preventivne mjere u vidu pritvora u odnosu na Fajzova Muhamedsobira Zokirhonoviča.

Fajzov Muhamedsobir Zokirhonovič je rođen u Tadžikistanu 2004. ima srednje obrazovanje, a radio je kao frizer u berbernici u Ivanovu, 250 kilometara sjeveroistočno od Moskve.

Prethodno je Dalerjon Mirzoev, takođe Tadžikistanac, optužen za teroristički napad na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi u potpunosti priznao krivicu, saopštio je sud u Moskvi.

Mirzoevu je određen pritvor do 22. maja, prenio je RT.

Broj žrtava u terorističkom napadu na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi porastao je na 137, saopštio je ranije danas ruski Istražni komitet.

Dodaje se da je među poginulima i troje djece, prenio je TASS.

Pored toga, broj povrijeđenih porastao je na 180, od kojih su 142 osobe hospitalizovane.

Teroristički napad dogodio se u petak u tržnom centru "Krokus siti" u Moskvi, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније