Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Mina ]

24. 07. 2024. 18:48 >> 18:53
Čitaj mi:

RUSIJA

U eksploziji automobila-bombe u Moskvi ranjene dvije osobe

U eksploziji automobila-bombe koja se dogodila u Moskvi ranjene su dvije osobe, saopštili su zvaničnici.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Ruski istražni komitet saopštio je da su u eksploziji ranjeni vlasnik SUV automobila marke Tojota i putnik.

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk rekla je da je eksploziju izazvala "neidentifikovana naprava" postavljena u vozilo.

"Preliminarne istrage otkrile su da je neidentifikovani predmet stavljen u vozilo detonirao eksploziju na parkingu", rekla je Volk.

Kako je dodala, u eksploziji su povrijeđene dvije osobe koje su kolima hitne pomoći prebačene u zdravstvenu ustanovu.

Vlasti zvanično za sada nijesu identifikovale ranjene u eksploziji, rekavši da je otvorena kriminalistička i forenzička istraga o incidentu.

List Komersant javlja da je jedan od ranjenih služio u Glavnoj upravi Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije, poznatoj kao GRU.

Kanal Astra Telegram prvobitno je izvijestio da su dvije žrtve Andrej Torgašov (49), zamjenik načelnika jedinice 33790 - satelitskog komunikacionog radijskog centra ruske vojske, i njegova supruga, kao i da su oboje hospitalizovani.

Na Telegram kanalu Baza, koji je povezan s ruskim bezbjednosnim službama, saopšteno je da je "vjerovatno" jedna od dvije žrtve bio oficir ruske vojne obavještajne službe.

U izvještaju u novinama Moskovski Komsomolets navodi se da istraga pokazuje "moguću upletenost ukrajinskih specijalnih službi i njihovih agenata".

Nekoliko ruskih vojnih zvaničnika i javnih ličnosti naklonjenih Kremlju bili su meta bombaških napada otkako je Moskva pokrenula invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније