Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

08. 07. 2024. 19:01 >> 19:01
1

rat u ukrajini

Nove demonstracije u Moskvi žena mobilisanih vojnika

Desetak supruga ruskih vojnika mobilisanih u Ukrajini okupilo se ispred Ministarstva odbrane u Moskvi kako bi zahtijevale povratak svojih najmilijih sa fronta, kao što su to već učinile početkom juna, javlja AFP.

Poneke su došle u pratnji male djece i sa rančevima i prostirkama za kampovanje, rekavši da su spremni da "prenoće" ispred zgrade dok zvaničnici ne budu voljni da ih prime.

"Moramo da razgovaramo sa ministrom odbrane", rekla je jedna od njih policajcu koji je došao da razgovara sa njima. "Imamo sve što treba da sačekamo da nas čuju", dodala je ova žena, koja je rekla da je iz Novosibirska, u Sibiru. "Naša djeca i muževi ovih mladih žena su u životnoj opasnosti", rekla je ona policajcu koji ih je zamolio da napuste lice mjesta.

"Moj sin je teško povrijeđen i sada ga vraćaju u specijalnu vojnu operaciju iako nije ni potpuno izliječen", rekla je ona.

Prema slikama koje je nešto kasnije danas objavio jedna od učesnica, delegaciju je konačno primio predstavnik ministarstva.

On im je "nudio socijalnu pomoć, dakle ništa novo i zanimljivo", rekla je jedna od žena.

Dok su demonstracije u Rusiji postale izuzetno rijetke zbog sve veće represije, oko petnaest mobilisanih žena već se okupilo u Moskvi 3. juna. Policajci su im naredili da se raziđu, ali je na kraju pljusak prekinuo njihovu akciju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније