Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ N1 ]

22. 05. 2024. 17:39 >> 17:39
33

KOPRIVICA

"Vlasti u Srbiji igraju nečasnu igru oko rezolucije o Srebrenici"

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Časlav Koprivica izjavio je FoNetu da vlasti Srbije igraju "prilično nečasnu igru i dižu halabuku oko rezolucije o Srebrenici" u trenutku kada se, prema njegovim uvjerenju, faktički privodi kraju formalni momenat predaje Kosova.

Koprivica je, u serijalu razgovora Agreman, naveo da vlasti sa pravom podižu glas i halabuku oko te rezolucije, ali da vlast koja je predala Kosovo nema šta mnogo da prigovori vlastima Crne Gore, „koje slušaju iste gazde, kao i oni“.

Časlav Koprivica podsjeća da je Njemačka inicijator rezolucije o Srebrenici, koja je jedan od najvećih ekonomskih partnera Srbije.

„Da su naše vlasti bile umiješne, onda bi mi zauzvrat, za tu činjenicu, pošto smo ekonomski zavisni od njih, dobili nešto. Međutim, dobili smo to da Njemačka želi da kolektivnu krivicu sa sebe prebaci na nekoga drugog preko ove rezolucije, odnosno na nas“, ocijenio je Koprivica.

Kako je objasnio, riječ je o tome da Srbija u ovoj situaciji ima toliko slab spoljnopolitički kapacitet da moćne zemlje, u koje spada i Njemačka, koriste ovaj trenutak kada je Rusija zabavljena ratom na području Ukrajine, da sa sebe skinu istorijsku odgovornost i prenesu na nekoga drugog, a to je u ovom trenutku Srbija.

On je ponovio da je ekonomska pozicija Srbije takva da su oni sa kojima najviše sarađuje upravo ti koji žele da joj u moralnom i političkom smislu nametnu krivicu.

Koprivica dosadašnje odlaganje izjašnjavanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o rezoluciji o Srebrenici vidi kao tehničko pitanje, a ne kao veliki uspjeh vlasti Srbije.

“Sve ovo što se dešava oko Srebrenice i Kosova predstavlja još jednu sekevencu u dugom nizu vezanih poraza koje naše vlasti trpe na spoljnopolitičkom planu”, zaključio je Koprivica.

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније