Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ RTS ]

10. 11. 2022. 17:26 >> 17:25

UPOZORENjE JP "VOJVODINAŠUMA"

Primijećen panter kod Apatina, građani se pozivaju na oprez

Javno preduzeće "Vojvodinašume" objavilo je upozorenje o pojavi crnog pantera na teritoriji opštine Apatin. Pošto je predator izrazito opasan, to preduzeće poziva građane da vode računa o sebi i svojim bližnjim.

"Ukoliko neko uoči crnog pantera, potrebno je odmah obavestiti nadležnu policijsku stanicu", ističe se u saopštenju.

Biolog Kristijan Ovari naglasio je da ukoliko građani ugledaju pantera, ostanu hladne glave, da mu ne okreću leđa i da polako krenu unazad i pozovu policiju.

Zastupnik ogranka Šumskog gazdinstva "Sombor" Srđan Peurača rekao je za RTS da su u nedjelju lovci primijetili pantera, a juče je iz policijske uprave na to skrenuta pažnja, jer idu praznici i pretposavljaju da će ljudi ići na izletišta.

Napominje da nemaju drugih indicija da je viđen panter, osim što imaju prijavu lovaca od nedjelje.

Tragovi su fotografisani u tom ataru lovačkog društva i ne zna se da li su autentični, ali, kako Peurača kaže, pretpostavljaju da se niko ne bi šalio s tim.

Nema prijava o begu pantera iz zoo vrtova

Ovari je rekao da je kontaktirao Segedinski zoo vrt i da oni nemaju saznanja da je u nekom mađarskom zoo vrtu došlo do bijega pantera.

Takođe, osvrćući se na slučaj od decembra prošle godine, kada je viđena velika crna mačka, Ovari je rekao da nikada nije utvrđeno da je zaista bila riječ o panteru.

Postoji sumnja da je panter viđen u Apatinu bio u ilegalnom posjedu, odnosno da je prokrijumčaren u našu zemlju.

"Problem je više u tome što smo nedavno imali slučaj zaplijenjenog lava na Paliću. Definitivno imamo određeni broj ilegalno držanih divljih životinja, ne možemo biti sigurni šta je u pitanju, jer ne znamo šta je nekome odbjeglo, taj sigurno neće prijaviti policiji", rekao je Ovari.

Panter je mesožder koji se hrani životinjama veličine psa, mačke, koze. Spada u vrstu životinja koje se u prirodi kamufliraju, pa je malo vjerovatno da bi iz divljine prešao u grad.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније