Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

21. 08. 2024. 14:28 >> 17:07

sjednica savjeta

U petak izbor v.d. direktora ASK-a

Na sjednici Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) koja je zakazana za petak, članovi savjeta odrediće v.d. direktora ASK. Prethodno je prošlog četvrtka sa tog mjesta smijenjena dotadašnja direktorica Jelena Perović, koja se tereti za zloupotrebu položaja. U kućnom pritvoru je od sredine aprila.

Na dnevnom redu biće i stavljanje van snage Odluka o utvrđivanju visine naknade za rad predsjedniku i članovima Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, koja je donesena januara 2017. godine, a koja je podrazumijevala naknadu predsjedniku Savjeta u visini prosječne zarade zaposlenih u Agenciji u prethodnoj godini, a članu Savjeta u visini 70% prosječne zarade zaposlenih u Agenciji u prethodnoj godini.

Na sjednici koja je zakazana u petak naći će se i tačka 3, koja pdrazumijeva upoznavanje sa Zahtjevom bivše direktorice ASK za naknadu zarade u visini zarade koju je ostvarivala u posljednjem mjesecu prije prestanka funkcije, uz odgovarajuće usklađivanje, br.00 – 2197 od 19. avgusta 2024. godine.

Nakon četiri godine na mjestu direktorice Agencije za sprečavanje korupcije Jelena Perović razrješena je 15. avgusta sa te funkcije.

Savjet ASK-a je jednoglasno donio odluku o njenom razrješenju.

Perović je u kućnom pritvoru od sredine aprila, a Specijalno državno tužilaštvo je tereti da je zloupotrijebila položaj i oštetila državni budžet za preko 100.000 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније