Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

21. 08. 2024. 10:55 >> 12:56
1

bivši ministar pravde

Milović: Kotrel finansirao i pomagao Milojka Spajića

Džordž Kotrel (George Cottrell), svjetski poznati prestupnik, koji je hapšen i osuđivan u SAD-u zbog pranja novca, iznude i ucjene je finansirao i pomagao premijera Milojka Spajića, tvrdi bivši ministar pravde i bivši funkcioner te stranke Andrej Milović.

"Vidim da je Spajić opet najavio za danas neku press PES konferenciju na kojoj neće ništa novo reći. S obzirom na to da je Spajić pobjegao iz Skupštine od mene, javnost je ostala uskraćena za diskusiju na neke važne teme, koje će vjerujem posebno interesovati istraživačke novinare. Jedna od tih tema je i Džordž Kotrel (George Cottrell), svjetski poznati prestupnik, koji je hapšen i osuđivan u SAD-u zbog pranja novca, iznude i ucjene. Džordž Kotrel je, prema informacijama od insjadera sa njihovih sastanaka, finansirao i pomagao Milojka Spajića. Sa njim ga je upoznao njegov kum M. T. koji ga je spojio sa svjetskim kripto investitorima, od kojih su neki i sa one strane zakona, poput Kotrela", napisao je Milović na mreži "Iks".

Novčane “donacije“, kako je naveo, dogovarane su u Podgorici i po primorju, sastanci se održavali na jahtama u Luštici i Porto Montenegro, uz prisustvo određenih arapskih investitora, a Kotrel je posjećivao i prostorije PES-a.

Kotrel i njegov tim pratili su Spajića tokom predaja lokalnih lista u Pljevljima i Bijelom Polju, dodaje Milović.

"Isti Kotrelov tim koji je radio kampanju za BREXIT Najdželu Faražu (Nigel Farage), radio je kampanju i Spajiću. Ono što je Spajić ostao dužan, jeste da upozna PES, Agenciju za sprječavanje korupcije i crnogorsku javnost, koliko je novca do sada primio od osuđenog prestupnika Kotrela, a što je sakrio i od članova PES-a, kao i koliko je dobio nenovčane pomoći od Kotrela u vidu opreme, snimanja, montaže i drugih usluga koje je Kotrelov tim radio. Prema insajderskim informacijama sa tih sastanaka, Kotrel i M.T. su postavili uslov Spajiću, tražili su da imaju svog čovjeka u predsjedništvu PES-a, što je Spajić prihvatio, pa je Kotrelov zaposleni postao član predsjedništva PES-a, a kasnije i poslanik u crnogorskom parlamentu, a Kotrel nastavio da finansira Spajića", tvrdi Milović na mreži "Iks".

Navodi da je siguran da će Spajić i Krvavac odmah sve negirati, ali zato prilaže fotografije da se prisjete bliskih susreta sa Kotrelovim timom.

"Na prvoj slici, dok Kotrelov tim snima Spajića, Krvavac razgovara sa ključnim Kotrelovim čovjekom za kampanje, britanskim medijskim konsultantom Gavejnom Tovlerom, koji je bio glavnokomandujući čovjek za BREXIT. Na drugoj slici, vide se Tovler, Faraž i Kotrel, kao dokaz njihove veze. O svemu ovome pisali su Gardijan i drugi svjetski mediji, a sada imaju i ekskluzivnu fotografiju kao dokaz veze kontraverznog prestupnika Kotrela i Spajića. Kao i sve do sada, iznosim samo istinu i činjenice koje je moguće dokazati, istražiti i utvrditi, što ću nastaviti da radim, u zavisnosti od obaveza oko podgoričkih izbora. Spajić skoro svakodnevno govori neistine, a ukoliko pokuša da negira moje navode, reagovaću iznoseći nove činjenice i dokaze. Je li vam sada jasno zašto su spriječili moje obraćanje u Skupštini" naveo je Milović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније