Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

21. 08. 2024. 09:01 >> 09:02
3
Čitaj mi:

čarapić

"Oni koji su se borili protiv otvaranja tržišta sada traže nove parlamentarne izbore"

Zakon na koji je Pokret Evropa sad (PES) imao amandman nije prošao i ja zbog toga nisam izgubio ni minut sna, napisao je na svom Fejsbuku poslanik PES-a Vasilije Čarapić. Ko god je pročitao amandman, prema riječima Čarapića, zna da je on bio balansirajući "a imao je potencijal da razbije oligopole i da jednake uslove svim investitorima koji sarađuju sa državom".

"Pošto i dalje traje ad hominem kampanja protiv mene od strane "pristojnih građana" smatram da je korektno da pojasnim par stvari zbog svih onih ljudi koji mi ovih dana daju podršku. Zakon na koji je PES imao amandman nije prošao i ja zbog toga nisam izgubio ni minut sna. Nešto prođe, nešto ne prođe i to kako u životu tako i u politici. Ko god je pročitao amandman zna da je on bio balansirajući a imao je potencijal da razbije oligopole i da jednake uslove svim investitorima koji sarađuju sa državom", naveo je Čarapić. 

Kako ovo nije prošlo, Čarapić dodaje da "valja čestitati Bokanu i družini - eko janičari su zajedno sa časnim DNP-om dobili bitku za njihov profit", kontrolu nad tržištem i spriječili su da konkurencija utiče na smanjenje cijena u trgovinama.

Narativ da je ovaj predlog na bilo koji način trebao da ugrozi državnu imovinu je, kako tvrdi, toliko besmislen da je prosto nevjerovatno do koje mjere su neki išli sa tom argumentacijom.

"Vrhunac svega je slavlje zbog toga "što se spriječila mogućnost da se izdaje/pokloni državno zemljište na 90 godina i time se CG učini pokrajinom neke druge države na 90 godina..." iako postojeći nepromijenjeni zakon sadrži normu koja glasi: Dobra u svojini Crne Gore ili imovini opštine mogu se ugovorom dati u zakup do 30 godina odlukom Vlade, odnosno nadležnog organa opštine i do 90 godina odlukom Skupštine, na predlog Vlade", podsjeća Čarapić. 

Dakle, I dalje je, dodaje, moguće davati zemlju u zakup na 90 godina ukoliko to predloži Vlada a potvrdi Skupština.

"Naši junaci očigledno dobro junače a slabo čitaju i ovo je već drugi put da pokazuju da su jači internet trolovi nego što su mislioci. PES je bio svjestan manjkavosti u vezi sa gore citiranom normom u dijelu koji se odnosi na davanje prava privilegovanim investitorima iz hotelske industrije i sve što smo htjeli da je ta prava proširimo na sve industrije, kako ne bi bilo privilegovanih. Kako to nije prošlo, teško da smo spremni da gore pomenuti član ikada upotrijebimo i predložimo davanje zemlje u zakup od 90 godina - jer u nejednakim tržišnim uslovima to prihvata samo privilegovani investitor (u ovom slučaju investitori u kondo hotele), što je bio i slučaj do sada", istakao je Čarapić.. 

Dodaje da "ovo ne znači da to neće uraditi neka druga Vlada, pa je sasvim logično zašto isti oni koji su se borili protiv otvaranja tržišta za nove industrije sada traže i nove parlamentarne izbore".

"Karte će se vrlo brzo otvoriti do kraja, a do tada vam preporučujem da pogledate neki od nastupa Džordža Karlina", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније