Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Darko Bulatović [ RTCG ]

21. 08. 2024. 14:26 >> 14:26
1
Čitaj mi:

komisija završila popis

Procijenjena šteta od zemljotresa u Goliji preko 400.000 eura

Komisija opštine Nikšić završila je popis zahtjeva za naknadu štete od zemljotresu koji je sredinom marta pogodio Goliju i procijenila štetu na oko 405.000 eura, potvrdio je to portalu Javnog servisa potpredsjednik opštine Nikšić, Zoran Tomić.

„U pitanje je preko 1000 obejkata, odnosno 518 zahtjeva vlasnika je prihvaćeno“, kaže Tomić koji je i predsjednik Lokalne komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Tomić kaže da je izvještaj proslijeđen Vladinoj komisiji za procjenu štete od elementarnih nepogoda koja će dalje odlučivati o visini pomoći za sanaciju nastale štete.

Zemljotres snage 5,4 Rihtera pogodio je 14. marta lokalitet Čarađe, u Goliji, na četrdesetak kilometara od Nikšića, u blizini granice sa BiH.

Najveći broj pristiglih zahtjeva je iz Golije i Banjana, ali su štete na objektima prijvaljivali i mještani Župe, Kličeva, Straševine, Vidrovana i Gornjeg Polja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније