Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

17. 08. 2024. 19:25 >> 19:25
Čitaj mi:

ČARAPIĆ

"Abazović priznao učešće u kreiranju afere Do Kvon"

Poslanik PES Vasilije Čarapić rekao je na današnjoj sjednici parlamenta da je bivši premijer i lider GP URA Dritan Abazović priznao učešće u kreiranju afere Do Kvon.

"To smo danas jasno čuli", rekao je Čarapić na plenumu. 

Abazović je na plenumu rekao da je slučaj "Do Kvon" najbolja stvar koja se desila Crnoj Gori, iz prostog razloga što da se to nije desilo diletantizam koji je sada zavladao bio bi puta dva. 

"Ljudi u tom trenutku nijesu mogli bilo šta da procijene. Ja sam donio teške odluke, i dalje ću ih donosti", rekao je Abazović. 

Južnokorejskog kripto kraja Do Kvona, čije izručenje traže Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države zbog prevare teške desetine milijardi dolara na tržištu kriptovaluta, Crna Gora je uhapsila 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu zbog posjedovanja falsifikovanih isprava. On je u navodnom pismu ranijim zvaničnicima navodno govorio o vezama sa premijerom Milojkom Spajićem. 

Iz PES su u martu ove godine kazali da bakon iskaza advokata Do Kvona, Gorana Rodića, koji je upoznao crnogorsku javnost da je južnokorejski državljanin na salušanju priznao da dio pisma koji inkriminiše PES i aktuelnog premijera nije tačan, očekuju da tužilaštvo što prije utvrdi ko je sve učestvovao u zloupotrebi Do Kvona za montiranje afere nekoliko dana prije izbora prošle godine. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније