Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

RTcg.me/M.L.B.

21. 08. 2024. 12:11 >> 12:12
2
Čitaj mi:

odbor direktora

Nikolić odbio da bude v.d. direktora EPCG Željezara

Odbor direktora EPCG Željezara Nikšić saopštio je da očekuje od nadležnih organa da ispitaju sve okolnosti koje su dovele do toga da potencijalni investitori ne mogu da obiđu zakupljenu imovinu. Odbor je saopštio da je upoznat sa zahtjevom Nevenke Janković da bude razriješena sa mjesta izvršnog direktora u toj kompaniji.

"Tačno je da je u zahtjevu navedeno da je kap koja je prelila čašu to što dio zaposlenih u ponedječjak nije dozvolio investitorima da obiđu pogone, Kovačnice i Čeličane, koje uzimaju u dugogodišnji zakup. Odbor direktora EPCG Željezara preduzima aktivnosti u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima u cilju normalnog funkcionisanja kompanije", navodi se u saopštenju. 

Osvrnuli su se i navode da je predloženo da Miloš Nikolić bude imenovan umjesto Nevenke Janković. 

"Tokom jučerašnjeg razgovora sa Miloše Nikolićem u dva navrata on nije prihvatio predlog da bude vršilac dužnosti direktora. Odbor direktora će u zakonskim rokovima odlučivati o vršiocu dužnosti, u cilju iznalaženja kvalitetnog rešenja", navedeno je u saopštenju. 

Podsjetimo prije nekoliko dana grupa radnika Željezare spriječila je predstavnike kompanije 8B Kapital i njenih partnerskih firmi sa kojima planira pokretanje proizvodnje, da obiđu fabriku.

Švajcarska kompanija 8B Capital zakupila je proizvodne pogone EPCG Željezara Nikšić u narednih 50 godina. Iz Sindikata Željezare saopštili su da nikom nisu branili ulazak u fabriku.

Pred dolazak zakupaca, Sindikat Željezare i Unija slobodnih sindikata poručili su da ugovorom o zakupu nije precizirano kakav je status, koja su prava i pod kojim uslovima zaposleni Željezare Nikšić prelaze kod zakupca, kao ni kakav je status 130 zaposlenih koje zakupac nije obavezan da preuzme.

Iz Elektroprivrede su im odgovorili da nije i neće biti razmatrana statusna promjena za postojeće zaposlene u kćerki kompaniji EPCG Željezara Nikšić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније