Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ N1 ]

21. 08. 2024. 13:46 >> 13:46

Uroš Blažić izrazio saučešće i priznao krivicu za ubistva

Uroš Blažić koji se tereti za ubistvo devet, i ranjavanje 12 osoba u selima Dubona i Malo Orajše, kod Mladenovca priznao je krivicu. Njegov otac Radiša Blažić tereti se za nedozvoljeno držanje posjedovanje, promet oružja i ugrožavanje opšte sigurnosti.

Uroš Blažić je ostao pri iskazu sa pripremnog ročišta u kojem je iznio da priznaje krivicu. Prethodno je rekao da je razumio navode iz optužnice.

Blažić je na početku saslušanja izrazio saučešće porodicama ubijenih i kazao da vrijeme ne može da vrati.

„Odgovaraću samo na pitanja svog advokata. Mislim da je sramno da se vraćam do tih detalja, oduzimanja mladih života. Htjeli su da kažu da sam htio da izvršim teroristički akt. Za sebe mogu da kažem kriv sam i spreman sam da odgovaram. Ali nisam za to da odgovara nevin čovjek samo zato što je moj otac. Svjestan sam da ovo što izjavim će izazvati još veći gnijev. Ja sam svoju karijeru završio, ali nema potreba da ispašta moj otac za ono što sam ja učinio“, rekao je Blažić na saslušanju u Višem sudu u Beogradu.

Rekao je i da „zbog žrtva i svega“ ne može da se vraća na noć kada je počinio zločin. „Opravdanja nema ali ima uzroka“, naveo je Blažić.

Urošev otac Radoš Blažić izjavio je saućešće porodicama. Izjasnio se da nije kriv, da ne zna odakle potiče oružje, sa koje strane je i odakle došlo, prenosi N1.

Članovi porodica ubijenih iz Dubone i Malog Orašja su u Specijalni sud došli zajedno, noseći majice na kojima su odštampane fotografije ubijenih i emotivni natpisi.

Na većini majica je ispisan datum kada se dogodilo masovno ubistvo 4.5.2023. uz poruku „živite“.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније