Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ N1 ]

21. 08. 2024. 17:13 >> 18:31

kod palerma

U potopljenoj jahti kod Sicilije pronađena tijela dvije od šest nestalih osoba

Četiri tijela pronađena su u potopljenoj jahti kod obale Sicilije, javlja RTS. Jedno od tih tijela je muškarac, dodaje se.

U nesreći kod Sicilije više osoba vodi se kao nestalo, uključujući i britanskog tehnološkog preduzetnika Majka Linča, nakon što je jahtu „Bayesian“, dugu 56 metara, pogodila jaka oluja. Potonula je za nekoliko minuta.

Odmah poslije nesreće, saopšteno je da je jedna osoba poginula a da se traga za još šest.

Petnaest osoba je preživjelo.

„Bajesijan“ (Bayesian), luksuzna jedrilica dugačka 56 metara pod britanskom zastavom, bila je usidrena nadomak obale Pontičela.

U ponedjeljak oko četiri sata ujutro, dok su svi spavali, brod je udarila „morska pijavica“ – tornado kakav se dešava iznad mora pri nagloj promjeni vremena poslije jake vrućine.

Petnaest od 22 putnika i posade jedrilice je uspjelo da se poslije brodoloma ukrca u čamac za spasavanje, a potom ih je spasla posada obližnje jedrilice.

Među nestalima bio je i Linč, koji je nekada bio slavljen kao britanski „kralj tehnologije“. On je u junu u SAD oslobođen optužbi za prevaru i zavjeru na američkom federalnom suđenju u vezi sa prodajom svoje firme „Autonomy Corp.“ kompaniji „Hjulit Pakard“ (HP) za 11 milijardi dolara 2011. godine.

Taj slučaj debakla u Silicijumskoj dolini ukaljao je njegovo nasljeđe kao „simbola britanske genijalnosti“.

Linč je oslobođen krivičnih prijava u SAD u junu, ali prestoji skup građanski postupak u Londonu.

Odmor na jedrenju je izgledao kao proslava poslije oslobađajuće presude Linču, pošto su među putnicima bili i neki od ljudi koji su bili uz Linča sve vrijeme suđenja.

Među nestalima, prema agenciji civilne zaštite, bili su jedan od Linčevih američkih advokata, Kristofer Morvilo iz Kliforda Čensa i Morvilova supruga.

U brodolomu je nestao i Džonatan Blumer, predsjednik banke „Morgan Stenli Internešenel“ i bivši šef revizorskog komiteta Linčove kompanije „Autonomy“ koji je svjedočio na Linčevom suđenju u korist odbrane, i njegova supruga. Linč je bio predsjednik revizorskog odbora u vreme sklapanja ugovora sa HP.

Jedrilica koju je 2008. godine izgradila italijanska firma „Perini Navi“, nosila je 12 putnika i 10 članova posade. Po onlajn čarter kompanijama, dostupna je za iznajmjivanje za 195.000 eura nedjeljno. Poznata je po masivnom aluminijumskom jarbolu od 75 metara, jednom od najviših na svijetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније