Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Nena Drašković [ Radio Crne Gore ]

16. 08. 2024. 15:14 >> 15:40
Čitaj mi:

SJEDNICA ZAKAZANA ZA 18 SATI

Dan D za Budvu: Ili novi predsjednik SO ili novi izbori

Da li je zadnji čas za spas Budve, odnosno poslednji trenutak, da se Budva sačuva od ponovne blokade na nekoliko mjeseci, koliko bi trajao status quo, ukoliko se ode na ponovne izbore, znaće se i definitivno večeras.

Sjednicu na kojoj će se odlučivati predsjedavajući i najstariji odbornik Savo Medigović, zakazao je za 18 sati.

Sjednica je zakazana na inicijativu Demokrata, a raspravljaće se o jednoj jedinoj tački dnevnog reda, a to je izbor predsjednika skupštine.

Iz Demokrata su predložili Đorđa Zenovića za predsjednika skupštine, ali Medigović smatra da Zenović neće dobiti potrebnu podršku.

"Po pitanju tog predloga pravo da vam kažem, skeptičan sam. Mislim da Zenović neće imati dovoljnu većinu za izbor", kazao je Medigović u izjavi za Radio Crne Gore. 

URA neće podržati Zenovića, rečeno je Radiju Crne Gore iz te partije.

Kako je kazao Ivan Ivanović, URA kao jedna građanska opcija neće podržati ovakav način formiranja vlasti.

"I da se izglasa danas mjesto predsjednika skupštine, mislim da se ne bi pomirilo ništa sa neke mrtve tačke ni za mjesec dana. Tako da najrealnija opcija, mislim da je najpoštenija opcija da se raspišu novi lokalni izbori", kazao je on. 

Ni SDP neće glasati za Zenovića, saopštio je šef odborničkog kluba Petar Odžić.

"Zenović nije problem jer je on jedini kritikovao sulude poteze aktuelne većine na državnom nivou. Ipak, stava smo da se ne može podržati ništa u čemu učestvuju politički subjekti bivšeg Demokratskog fronta", poručio je Odžić. 

Prema njegovim riječima, realno bi bilo da se u izboru predsjednika skupštine opštine vode pregovori i da se postigne dogovor.

"A izgleda da je dogovor postignut između Demokrata i koalicije "Za budućnost Budve" i da se isti razigrava već danima. Taj dogovor je izvorno potekao iz NSD što nije iznenađujuća stvar", smatra Odžić.

Podršku Zenoviću već su potpisima ovjerili odbornici sa liste Mladena Mikelja.

Odbornik Nikola Kralj poručuje da su dali svoj puni doprinos da se riješi politička situacija u Budvi.

"Vidjećemo do kraja dana šta će se desiti. Još jednom su građani vidjeli da smo upravo mi iz "Koalicije za budućnost Budve" bili ti koji smo pokazali odgovornost prema građanima i dali svoj maksimalan doprinos kad bi se riješila kriza", zaključio je Kralj. 

Podsjetimo, u ponoć ističe rok za konstituisanje budvanskog parlamenta.

Ukoliko ne bude izabran predsjednik Skupštine opštine, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović raspisaće nove izbore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније