Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Mina ]

16. 08. 2024. 15:51 >> 15:54

Ministarstvo sporta i mladih

Obrazovan Savjet za mlade

Ministarstvo sporta i mladih obrazovalo je Savjet za mlade, u cilju podsticanja razvoja omladinske politike, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Kako se navodi, Savjet je obrazovan kao stručno i savjetodavno tijelo i imaće predsjednika i osam članova.

“Jedan član Savjeta je predstavnik lica koja obavljaju pravne poslove potrebne za redovno funkcionisanje omladinskih servisa, dok su ostali članovi predstavnici ministarstava sporta i mladih, rada i socijalnog staranja, prosvjete, nauke i inovacija, kao i Mreže za mlade”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će Savjet biti zadužen da daje predloge za unapređenje omladinske politike, sugestije u postupku pripreme Strategije, kao i da delegira svog člana za učešće u postupku pripreme zakona iz oblasti kojima se uređuju pitanja od značaja za mlade.

Savjet će pratiti položaj mladih i predlagati mjere za njegovo unapređenje, a na zahtjev Ministarstva, davaće i mišljenje o drugim pitanjima od značaja za mlade.

Iz Ministarstva je saopšteno da će prvi sastanak Savjeta za mlade biti održan tokom druge sedmice septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније