Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

16. 08. 2024. 17:46 >> 17:46
Čitaj mi:

ministarstvo saobraćaja

Otvoren put Čekanje - Čevo

Rekonstrukcijom regionalnog puta Čekanje-Čevo (veza puta Cetinje-Njeguši i budućeg puta Cetinje-Čevo) omogućiće se bezbjednije, brže i udobnije putovanje jer će saobraćaj biti izmješten iz gradskog jezgra Cetinja, istakla je resorna ministarka Maja Vukićević.

Kako je navela, svi učesnici u saobraćaju koji žele posjetiti NP Lovćen, Njeguše, druge turističke lokalitete i ostvariti dalje putovanje prema Boki kotorskoj, koristiće ovaj putni pravac kao obilaznicu oko Cetinja, što će smanjiti saobraćajne gužve i povećati bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

"Završetkom planirane izgradnje puta Čevo-Nikšić i puta Krstac-Kotor, uspostaviće se veza centralnog i južnog dijela države novim putnim pravcem Nikšić-Čevo-Cetinje-Neguši-Kotor, što će značajno rasteretiti putni pravac Kotor-Budva-Cetinje-Podgorica koji je u ljetnjim mjesecima jedan od najopterećenijih putnih pravaca u državi", navela je Vukićević. 

Ovim projektom, kao i planiranom rekonstrukcijom puta Donji Ulići-Rijeka Crnojevića, Prijestonica Cetinje će dobiti u potpunosti rekonstruisanu mrežu regionalnih i magistralnih puteva i samim tim bolju povezanost sa ostalim dijelovima Crne Gore, što je preduslov ekonomskog razvoja ovog kraja.

"Koristim ovu priliku da uputim apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju propise i voze odmorni jer je bezbjednost u saobraćaju briga svakog od nas", navela je ona. 

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović, istakao je da je rekonstrukcija puta u dužini od 2 km, uz probleme koji su pratili izgradnju, urađena kvalitetno i u potpunosti poštujući standarde i pravila struke.

Rekonstrukcijom ove dionice znatno će se, kako je kazao, poboljšati bezbjednost saobraćaja, jer je proširen kolovoz, izvršena je zaštita kosina usjeka i zasjeka, te ugrađene oprema i vertikalna i horizontalna signalizacija.

Vuksanović je saopštio da je navedene radove izvelo preduzeće AD „Mehanizacija i programat“ Nikšić, a ukupna vrijednost radova je iznosila 2,8 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније