Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

23. 07. 2024. 15:22 >> 15:35

LPCG

BS ima pravo na posrnuće, ali ne i da doprinosi posrnuću Crne Gore

Potpredsjednici Liberalne partije Crne Gore Amar Borančić i Jelena marković istakli su da je Bošnjačka stranka iznevjerila svoje principe i da nije smjela dopustiti za zbog sitnih koristi doprinosi posrnuću Crne Gore.

Potpredsjednik Liberalne partije Ammar Borančić ističe da svako ima pravo na posrnuće, pa i Bošnjačka stranka, međutim nemaju pravo da zarad sitnog ćejfa i interesa dodatno doprinose posrnuću Crne Gore zaustavljajući očekivane promjene i doprinoseći produbljenju političkog haosa i krize koja zahvata sve pore društva i ima sve teže reperkusije po svakodnevni život građana.

"Izgubili su svaki legitimitet i iznevjerili sopstveno postojanje paktom sa radikalnom politikom Andrije Mandića, ničim izazvani osim potrebom za vlašću. Sve to, nakon godinu dana Vlade u kojoj smo jasno vidjeli koji su njeni dometi i čuli koji će biti prioriteti rekonstrukcije Vlade, a tiču se državljanstva, zastave, jezika i drugih velikodržavnih zamajavanja kojima sada iz BS daju legitimitet. Takva Vlada ne može pružiti ništa korisno građanima Crne Gore niti ima ičije povjerenje", ocijenio je Boračić.

Kako je dodao, posebna tema je Vlada sa rekordnim 31 članom koja će "pojesti" državu, što ne pamti savremena politička istorija, ne samo Crne Gore već i velikih država Evrope i svijeta.

"Uz gomilanje administracije koja je i onako pred pucanjem, izmišljenim resorima i ministarstvima za "razbijanje dokolice", državni aparat stenje i napinje se od ove neprincipijelne "podjele plijena" do prve prilike kada će popustiti. Nažalost sada je BS saučesnik u slomu institucija države i njene ekonomije koji nas neminovno čeka. Dobra okolnost u svemu jeste što građani, pa i sugrađani koji pripadaju bošnjačkom narodu, konačno mogu jasno da uvide šta su ciljevi svake od partija na političkoj sceni. Nakon svega mi u Evropskom savezu uvijek ćemo ostati nepokolebljivi branioci i zaštitnici istinskih interesa svakog građanina, pa i Bošnjaka, i svih drugih naroda, u borbi za njihov dostojanstven život, stabilnost i istinski međusobno povjerenje u politici koje nikada nijesmo niti ćemo iznevjeriti.

Potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković ističe da je što se tiče postupaka predsjednika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića sada jasno da mu više nema povratka, da je pogazio svoje i partijske principe i pošao sa onima koji negiraju genocid u Srebrenici. Tu je, smatra ona, kraj politici Ibrahimovića i Bošnjačke stanke.

Kako je naglasila u saopštenju, krivica bivše vlasti je što je izašla iz okvira principa, pa i Ustava.

"Nije stvar tretirati manjinske narode kako je i Ustavom definisano, već ako pretjerate u tome i zloupotrijebite ustavne norme i nekome date više nego što je to Ustavom i evropskim konvencijama dovoljno, onda smo u problemu. Svako ko prekorači ustavna ovlašćenja je saučesnik njegovog urušavanja, a upravo se to desilo sa predstavnicima manjinskih partija. I umjesto da to cijene, oni su to zloupotrijebili, kao uvijek kada se nešto takvo dozvoli i okreću list koji je po svom karakteru veoma opasan, jer iz ovoga proizilazi da je sada stvorena mogućnost promjene Ustava CG, još im hvali jedna sitnica, a to je referendum, po pitanjima od državnog i nacionalnog značaja", istakla je Marković.

Kako ističe, zagarantovana prava nijesu imali jedino Crnogorci, na čemu je ukazivala od ranije i upravo je danas crnogorski narod zbog toga došao u podređeni položaj.

"Procentualno su ojačali svi manje brojni narodi i manjinske partije i sve na štetu Crnogoraca i jasno je da se ide na to da se slomi kičma crnogorskom narodu. Srušena država koja je Ustavom multietnička, multikulturalna to upravo takvom politikom pogrešnog poimanja građanskog, a ono nije u suprotnosti sa nacionalnim i obratno, urušilo je crnogorski narodi samim tim državu Crnu Goru.
Pozivam sve da zajedno stanemo u odbranu Crne Gore sa građanskim ustrojstvom", pozvala je Marković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније