Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

01. 06. 2024. 13:51 >> 13:50
1
Čitaj mi:

OČEKUJU USVAJANJE ZAKONA

URA: Spajićeva Vlada protiv Fonda "Stan za sve"

Iz Građanskog pokreta URA saopšteno je da je Vlada premijer Milojka Spajića donijela mišljenje kojim se zaključuje da je protiv usvajanja Predlog zakona o Fondu "Stan za sve". Oni ističu da se tim pokazuje da Spajićeva Vlada ne mari mnogo za 40 hiljada porodica u Crnoj Gori koje nemaju svoj krov nad glavom, od čega njih 30 hiljada su podstanari.

Podjetimo, poslanički klub GP URA predao u skupštinsku proceduru Predlog zakona o pomenutom Fondu, kako bi njegovim usvajanjem građanke i građani koji nemaju svoj stan mogli da riješe svoje stambeno pitanje po duplo povoljnijim cijenama od tržišnih, odnosno, od 900 eura po metru kvadratnom.

"Alarmantnost ovog problema morala je podstaći i Spajića i njegovu Vladu da zanemare sujete i političke kalkulacije i daju svoj doprinos njegovom rješavanju stavljajući interes građanki i građana na prvo mjesto. Iako smo ranije čuli od ministra Janka Odovića da zagovara ideju koju je predložila URA, sada zbog usko partijskih interesa Spajićeva Vlada se protivi ovoj ideji", saopšteno je iz GP URA.

Dodaju da, bez obzira na ovakav stav Spajićeve Vlade, očekuju da će se poslanice i poslanici u Skupštini Crne Gore voditi isključivo interesima građanki i građana i glasati za usvajanje Zakona o osnivanju Fonda "Stan za sve".

"Građanski pokret URA trenutno realizuje javne rasprave nakon kojih će na osnovu predloga zainteresovanih građanki i građana i stručne javnosti predložiti amandmane na prvobitni Predlog zakona o Fondu Stan za sve", zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније