Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Kristina Lečić, TVCG

27. 07. 2024. 09:40 >> 09:41
1

Roditelji korisnika Centra:

Sa djecom i OSI u Danilovgradu nema ko da radi

Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih sa invaliditetom u Danilovgradu nema najbolje uslove za rad, smatra Milomir Pavlović, otac jedne od korisnica Centra. Odgovor,da li je to tačno i šta planiraju da preduzmu TVCG nije dobila jer iz sadašnje uprave nijesu htjeli pred našu kameru, ali ni nadležni iz opštine.

Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Danilovgradu nema dovoljan broj stručnog kadra, smatra Milomir Pavlović.

On kao otac jedne od korisnica nije zadovoljan jer, kako kaže, to utiče na kvalitet rada sa djecom.

“Dnevni centar u zadnje tri godine je u VD stanju i funkcioniše vrlo loše, svaki dan je lošije. Problem je u što ne postoji odgovorno lice, direktor u punom mandatu koji bi napravio novu sistematizaciju i novu organizaciju rada”, kaže Pavlović.

Pita da li uopšte može postojati takva ustanova ako nemaju kompletan stručni kadar.

“Posebnu za djecu manjeg uzrasta kojima je najpotrebniji psiholog, defektolog, logoped i fizioterapeut, ali tri godine oni imaju samo psihologa, nemaju defektologa. Ima 16 djece i mladih i pet odraslih lica sa invaliditetom”, navodi on.

Ono što najviše zabrinjava Pavlovića jeste ponašanje zaposlenih.

“Oni su između ostalog iznijeli problem da osjećaju da im je ugrožena bezbjednost od naše djece. Ja sam bio zaprepašćen. Ako te osobe, ta stručna lica ne mogu da rade s tom djecom, neko je do druge da rade”, ističe Pavlović.

Odgovore nismo dobili ni iz centra ali ni iz opštine. Ipak su saopštili su nam da će ova ustanova uskoro dobiti novu upravu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније