Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J. [ Gradski portal ]

29. 07. 2024. 10:44 >> 11:10
Čitaj mi:

zbog obaveza odbornika

Sjednica Skupštine Glavnog grada odgođena za četvrtak

Sjednica Skupštine Glavnog grada koja je trebalo da bude održana danas, odgođena je za četvrtak, 1. avgust, zbog obaveza odbornika u Skupštini Crne Gore.

Odbornik PES-a u Skupštini Glavnog grada Branislav Radičević predložio je odlaganje zbog obaveza odbornika, odnosno poslanika u Skupštini Crne Gore. Njegov predlog je usvojen većinom glasova.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović je kazala da će sjednica biti održana u četvrtak u 9 sati.

Na sjednici održanoj prethodne sedmice na dnevnom redu bila je tačka o skraćenju mandata Skupštini Glavnog grada, koja je usvojena većinom glasova.

Za skraćenje mandata Skupštine Glavnog grada glasali su odbornici DPS-a, Socijaldemokrata, SDP, LP-a, Demokratske partije Roma, Pokreta za Podgoricu, URA i jedan odbornik Pokreta za promjene.

Glasanju nijesu prisustvovali odbornici doskorašnje većine iz redova Evrope sad, Demokrata i koalicije „Za budućnost Podgorice“.

Odbornici su na prethodnoj sjednici usvojili i da druga tačka bude Predlog odluke o utvrđivanju broja odbornika/ca u Skupštini Glavnog grada Podgorica.

Skupština nije usvojila da treća tačka dnevnog reda bude Predlog za razrješenje Olivere Injac, gradonačelnice Glavnog grada – Podgorice, koja je predviđena kao 19.

Skupština je usvojila i da se po hitnom postupku u dnevni red uvrsti Polugodišnji izvještaj o ukupno ostvarenim primicima i izvršenim izdacima.

Na dnevni red su uvršteni i predlog završnog računa budžeta Glavnog grada za 2023. godinu, odluka o načinu plaćanja administrativnih taksi i poreza na nepokretnost elektronskim putem, odluka o osnivanju Centra za održivi razvoj Glavnog grada, izmijenjena odluka o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću Lokalni javni emiter „Radio televizija Podgorica”, odluka o organizaciji novogodisnjih praznika 2024 – 2025, kao i statut preduzeća Putevi.

Odbornici će se izjasniti o odluci o davanju saglasnosti za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa sa Vasilijem Brkovićem, odluci o odredivanju lokacije sa elementima urbanisticko – tehnickih uslova za izgradnju radionice za potrebe preduzeća Zelenilo, kao i odluci o raspodjeli ostvarene dobiti Agencije za upravljanje zašticenim područjima u 2023. godini, kao i izmijenjenom statutu Parking servisa, novom cjenovniku Sportskih objekata na gradskim bazenima u kompleksu SC „Morača“.

Na dnevnom redu je i odluka o raspodjeli ostvarene dobiti i pokriću gubitka Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice u 2023. godini, predlog programa podizanja spomen-obilježja, izvještaj o realizovanim aktivnostima u sprovođenju Lokalnog plana za unapređenje socijalne inkluzije i razvoj usluga socijalne i djecje zastite u Glavnom gradu za 2023. godinu, izvještaj o realizaciji Akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti u Glavnom gradu za 2023. godinu, informacija o pripremljenosti turisticke sezone u Glavnom gradu Podgorici u 2024. godini, informacija o stanju mostova u Glavnom gradu sa predlogom mjera za njihovu zastitu i izbor i imenovanja.

Podsjećamo, u petak, 26. jula, održana je posebna sjednica Skupštine Glavnog grada, sa samo jednom tačkom dnevnog reda. Odbornici Glavnog grada podržali su Predlog odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad Ženskim rukometnim klubom Budućnost Podgorica, čime je praktično ovaj klub spašen od gašenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније