Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Milena Đurović-Stanojević [ Radio Crne Gore ]

29. 07. 2024. 11:38 >> 11:46
2
Čitaj mi:

NASTAVLJAJU PROTESTE

Radnici "Košute": Ako bude potrebe pokrenućemo štrajk glađu

Bivši radnici cetinjske "Košute" i danas zaustavljaju saobraćaj između Podgorice i Cetinja od 11 sat i 30 minuta do 12 sati u znak protesta zbog neisplaćenih potraživanja.

Predstavnica radnika Dijana Vujović kaže da nastavljaju sa protestima i da odustajanja nema.

"Svjedoci smo da je fomirana nova Vlada pa očekujemo da će se neko od članova Vlade koji je zadužen za nas konačno sjetiti da nas pozove na razgovor. Mi tražimo samo ono što nam pripada i ništa mimo toga. Pripadaju nam i zarade, ali i da nam se poveže radni staž i podsjetiću da nijesmo od toga dobili ni cent", rekla je Vujović.

Ona je dodala da će nastaviti sa protestima i sačekati septembar da se Vlada vrati sa godišnjeg odmora, kako bi ako bude potrebe radikalizovali proteste i pokrenuli štrajk glađu.

Podsjetimo, bivši radnici potražuju devet zaostalih zarada za šta treba izdvojiti oko 2 miliona i 800 hiljada eura, kao i povezivanje radnog staža za 81 radnika.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније