Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

25. 07. 2024. 10:25 >> 10:28
Čitaj mi:

VEŠOVIĆ

"Oni koji su grubo pogazili riječ datu građanima Podgorice biće kažnjeni na izborima"

Šef kluba odboprnika PCG-DNP-RP u podgoričkom parlamentu Stefan Vešović rekao je da smo juče u Skupštini Podgorice imali priliku da gledamo "kako opozicija sa našim doskorašnjim kolegama obara vlast".

"Uprkos iscrpnim diskusijama koje smo imali sa kolegama, niko nije mogao da saopšti niti jedan jedini valjani razlog za ono što oni nazivaju vraćanje mandata građanima, a mi bježanjem od odgovornosti. Ipak, ono što je potpuno jasno, to je da parlamentarna opozicija na čelu sa DPS-om, u saradnji sa nekolicinom odbornika iz parlamentarne većine, sklapa neprirodnu koaliciju u cilju zadovoljavanja ličnih interesa i sujeta. Ništa od toga nema veze sa građanima Podgorice, koji ovoga puta služe kao kolateralna šteta u ličnim obračunima. Kao neko ko je proteklih godinu ipo dana dao maksimalan doprinos u radu skupštine Glavnog grada, kao odbornik, šef kluba odbornika Prave Crne Gore, Demokratske narodne partije i Radničke partije, predsjednik Odbora za finansije, imam moralnu obavezu da pohvalim sve kolege koje su juče odlučno rekle "ne" glasanju sa DPS-om", kaže Vešović. 

Kako je rekao, sklapanje neprirodnih koalicija nekim partijama nije strano, prevara i izdaja takođe.

"Imali smo veliki broj primjera u tužnoj političkoj istoriji, od Draga Đurovića, preko Stevana Džakovića i mnogih drugih. Ono što je u konačnom bila politička sudbina ovakvih marginalnih političkih likova jeste politička anonimnost koja je nastupila nakon što je prošlo pet minuta navodne slave. Tako će biti i ovoga puta, sa svima onima koji su juče grubo pogazili riječ datu građanima Podgorice da će raditi u njihovom najboljem interesu i da neće praviti aranžmane sa onima koji su naš grad devastirali decenijama. Kao predsjednik podgoričkog odbora Prave Crne Gore, želim da izrazim zadovoljstvo radom Skupštine Glavnog grada, na čelu sa Jelenom Borovinić Bojović, kao i cjelokupnim radom organa uprave, na čelu sa gradonačelnicom Oliverom Injac. Mi ćemo nastaviti našu borbu za razvijenu i prosperitetnu Podgoricu i nakon ovih izbora imati još veći broj odbornika u većini. Na izborima ćemo rasturiti juče formiranu koaliciju DPS-a sa našim dojučerašnjim političkim drugovima", rekao je Vešović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније