Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

A.J.

29. 07. 2024. 11:29 >> 11:29
Čitaj mi:

značaj uspostavljanja komunalne marine

Marina za komunalne vezove potrebna Tivtu

Predstavnici Opštine Tivat i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom obišli su nekoliko priobalnih lokacija u Tivtu na kojima je u planu realizacija projekata od značaja za grad.

Kako je saopšteno iz te Opštine, prilikom obilaska obale na Seljanovu, predsjednik opštine Željko Komnenović je u razgovoru sa predsjednicom Upravnog odbora Morskog dobra Zvezdanom Janović i članom UO Nikolom Čepićem, naglasio značaj uspostavljanja komunalne marine na ovoj lokaciji, kako bi se obezbjedio dodatni broj vezova za građane Tivta.

Lokacija na kojoj se trenutno nalazi komercijalna marina izbrisana je iz Plana privremenih objekata za period od 2024-2028. godine. Opština Tivat iniciraće ponovno uvrštavanje ove lokacije u pomenuti Plan, sa intencijom da ovaj prostor dobije na upravljanje, kako bi se rješilo pitanje nedovoljnog broja komunalnih vezova u Tivtu.

„Na ovom prostoru planiramo oko 200 komunalnih vezova za naše građane. Dio marine koristiće Jedriličarski klub Delfin i biće prilagođen njihovim potrebama, dok će marinom upravljati tivatsko Komunalno preduzeće“, rekao je Komnenović.

Oni su sa saradnicima, direktorom opštinske Direkcije za investicije Vladom Brguljanom i rukovoditeljkom Službe za uređenje i izgradnju morskog dobra Sandrom Škatarić obišli i lokaciju na kojoj se gradi šetalište Belani.

„Nakon 15. septembra biće nastavljeni građevinski radovi, prema ugovoru potpisanim sa kompanijom „Briv“, vrijednim 350.000 eura. Trenutno je u pripremi i tender za fazu II ovog projekta ukupne vrijednosti oko 800.000 eura“, istakao je direktor Direkcije za investicije Vlado Brguljan, napominjući da je finansijsko učešće Morskog dobra u realizaciji faze II pomenutog projekta polovina iznosa, odnosno 400.000 eura.

Sastanku u Tivtu prisustvovao je Tonći Janović, poslanik u Skupštini Crne Gore i odbornik u lokalnom parlamentu i Nina Lakičević direktorica TO Tivat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније