Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

29. 07. 2024. 12:12 >> 12:14
Čitaj mi:

sastanak sa ambasadorkom italije

Božović: Pred nama je ozbiljan posao kada je riječ o poglavljima 23 i 24

Crna Gora može da računa na punu podršku Italije kada je riječ o ispunjenju svih uslova za dobijanje punopravnog članstva u EU, kazala je amabasadorka Italije Andreina Marsela, prilikom današnjeg susreta sa novoimenovanim ministrom pravde Bojanom Božovićem.

Čestitajući Božoviću novu dužnost, ambasadorka Marsela je istakla da je Italija sve vrijeme bez zadrške vjerovala u evropski put Crne Gore i podržavala je.

„Čak i kada u Briselu niko nije pominjao proširenje EU mi smo otvoreno zastupali stav da je to neophodno iz političkih i geopolitičkih razloga. Posebno smo podržavali Crnu Goru koja je prednjačila u ispunjenju zahtjeva EU“, kazala je ambasadorka Marsela.

Božović se zahvalio Marseli na podršci Italije Crnoj Gori, posebno prilikom dobijanja IBAR-a, na ličnim čestitkama i željama, te istakao da očekuje konkretnu espertsku, prijateljsku pomoć zvaničnog Rima i u narednom periodu.

„Pred nama je ozbiljan posao kada je riječ o poglavljima 23 i 24. Moramo reformisati mnoge propise i donijeti neke nove. Od posebne važnosti za nas biće iskustvo Italije kada je riječ o zakonima koji tretiraju oduzimanje imovine stečene kriminalnim aktivnostima“, kazao je Božović.

Ministar je rekao da će fokus Ministarstva pravde, u narednom periodu, biti na propisima koji se odnose na: nasilje u porodici, zaštitu i prava djece, rodno osjetljiva pitanja i zaštitu drugih ranjivih grupa.

Marsela i Božović su razgovarali i o međunarodnoj pravnoj saradnji i postigli punu saglasnost da se u toj oblasti moraju poštovati prihvaćeni međunarodni standardi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније