Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

P.R.

24. 07. 2024. 12:26 >> 12:45
Čitaj mi:

OBIŠLI BRDO

Injac: Čuvajmo Goricu i čuvajmo Podgoricu

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac pozvala je još jednom građane, te mole i apeluju na sve da budu savjesni i svjesni da požar može nanijeti veliku štetu, jer i u ovom trenutku, kako navodi, sjeverni vjetar ne pogoduje situaciji.

Injac je sa saradnicima, obišla je lokacije na Brdu Gorica na kojima je sinoć došlo do požara, koji je lokalizovan oko 1 sat poslije ponoći. Sve službe su bile na terenu, prije svega Služba zaštite i spašavanja koja je odmah reagovala kao i timovi gradskih preduzeća.

Podgoričkim vatrogascima u pomoć su pritekli i pripadnici vatrogasnih službi Cetinja, Danilovgrada i Nikšića i svi kapaciteti su maksimalno stavljeni u funkciju suzbijanja požara.

"Ekipe Službe zaštite i spašavanja djeluju na terenu kako bi držali pod kontrolom manje požare koji su još uvijek aktivni na Brdu Gorica, a na raspolaganju su im kapaciteti gradskih preduzeća. Zahvaljujem svima na požrtvovanosti i ujedno molim sve građane da se ponašaju savjesno i da čuvaju svaki dio Podgorice. Neodgovorno ponašanje može imati dugoročne posljedice i uprkos tome što svaka vlast može imati neprijatelje, nijedan grad ne bi trebalo da ih ima. Čuvajmo Goricu i čuvajmo Podgoricu", kazala je Injac.

Injac je navela da se radilo o jednom nemaru.

"I pored toga što smo preduzeli sve preventivne mjere, pozivali građane da budu odgovorni i ne pale vatru na otvorenom, došlo je do požara i nažalost na to nijesmo mogli uticati. Moramo zaštititi Goricu i pored toga što smo preduzeli sve suočili smo se sa još jednim požarom. Pozivamo još jednom građane, molimo i apelujemo na sve da budu savjesni i svjesni da požar može nanijeti veliku štetu jer i u ovom trenutku nažalost sjeverni vjetar ne pogoduje situaciji. Pozvali smo i Direktorat za vanredne situacije da bude u stanju pripravnosti, dodala je Injac.

Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević kazao je da je danas aktivno žarište prema Atinskoj ulici, ali da vjeruje da će ekipe u saradnji sa drugim vatrogasnim službama iz okolnih gradova te uz pomoć Direktorata i Vojske Crne Gore i taj požar vrlo brzo staviti pod kontrolu.

"Ono što se sinoć desilo je nažalost rezultat nemara i nesmotrenog paljenja vatrometa na samom vršnom platou brda Gorice i to je izazvalo čitav niz daljih incidenata koji su se prelivali do dugo u noć. Uspjeli smo da lokalizujemo požar, ali je ostalo dosta žarišta ispod zemlje i time je posao za naše službe danas i narednih dana veći kako bi zaštitili Goricu“, kazao je Rakčević.

On je istakao da je Glavni grad ovu požarnu sezonu dočekao spremno i da je u posljednjih nekoliko mjeseci uklonjeno preko 1300 kubika biljnog otpada i da to nije urađeno, sinoćni požar bi trajao danima i posledice bi bile nesagledive. „Duboki naklon svim ljudima i velika zahvalnost svima na nesebičnoj podršci i borbi sa vatrenom stihijom", poručio je Rakčević.

Direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore Miodrag Bešović, kazao je da je avion za gašenje požara spreman, kao i helikopter Vojske Crne Gore koji će biti aktivirani u slučaju potrebe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније