Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Vijesti/Mina ]

03. 06. 2024. 09:31 >> 09:32
Čitaj mi:

limitirane cijene za domaće proizvode

Đeljošaj: Predložiću raskid ugovora ako Sveti Stefan ne bude otvoren

Ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj, saopštio je da će predložiti Vladi da se raskine ugovor sa kompanijom Adriatic Properties, zakupcem hotela Sveti Stefan, ukoliko taj hotel ove sezone ne počne sa radom.

"Po ugovoru o zakupu, nešto najljepše što ima ova država je dato Adriaticu. Taj ugovor je na snazi, po njemu hoteli moraju biti otvoreni, ne postoji opcija da ne budu otvoreni, i mora da se plaća ta veoma simbolična renta", rekao je Đeljošaj u Bojama jutra na TV Vijesti.

On je poručio da se nikome neće dozvoliti da dobije povlašćeni status i da našu državu vidi kao mjesto gdje će moći da radi šta misli, odnosno što je možda nekad radio, a drugačije se postupalo po tome.

"Nikakve dodatne zahtjeve mimo ugovora o zakupu nećemo ispunjavati, jer nemamo pravo na to, a mislim i da zahtjevi nijesu realni, ono što smo mogli čuti od zakupca. I sve informacije da predlažemo nešto - ništa nijesmo predlagali kao država, samo smo saslušali drugu stranu", rekao je Đeljošaj.

On je kazao da je zakupcu ova sezona šansa da otvore hotel i ispoštuju ugovor.

"Zakupac nema više pokušaja igranja sa državom, sa nečim što je naše najvrednije što imamo i tome ćemo stati na kraj", poručio je Đeljošaj.

Limitirane cijene za domaće proizvode

On je kazao da će akcija Limitirane cijene u trgovinama biti produžena za domaće proizvode: bijeli sir, jogurt, mlijeko, krompir, kupus, jabuke, piletinu, džem, svježa jaja, čajnu kobasicu, stiješnjenu šunku, pileća prsa, sudžuk, goveđu čajnu, pileće viršle, suvu slaninu.

"Oko 100 artikala očekujem da bude u trgovinama", rekao je Đeljošaj.

On je naveo da ima jasnu poruku za trgovine - ove mjere za ove domaće proizvode moraju biti dobro pozicionirane. Drugo, ne može da bude da ne budu u ovom popustu i da ih nema u trgovinama.

Đeljošaj je kazao i da će, ako se ne sprovede 100 odsto i nemamo domaće proizvode, do polovine juna promijeniti odluku na drugačiji način.

"Naša ideja je da tokom sezone ostavimo prostora da, pošto dolazi veći broj građana, ne pokušamo previše uticati na to tržište, nije ekonomski pametno. Ako ne budemo podržali domaću proizvodnju, onda ćemo morati da donesemo striktnije mjere prema njima, u ograničavanju puno većeg broja artikala tokom sezone", rekao je Đeljošaj.

On je ocijenio da je štetno za ekonomiju da se ne radi nedjeljom.

"Nažalost, nijesam uspio da ubijedim većinu u Skupštini koja bi podržala taj projekat", rekao je Đeljošaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније