Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.L.B.

26. 07. 2024. 16:42 >> 16:52
Čitaj mi:

ĐELJOŠAJ I DUKAJ

Gusinje ima ogroman potencijal za razvoj turizma

Slijedi period suštinske reforme sistema lokalne samouprave i Opština Gusinje, kao i svaka jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori, imaće punu podršku Ministarstva javne uprave na svom razvojnom putu. To je kazao ministar javne uprave Maraš Dukaj koji je sa potpredsjednikom Vlade za ekonomsku politiku Nikom Đeljošajem boravio danas u radnoj posjeti Opštini Gusinje.

U razgovoru sa predsjednikom Opštine Sanelom Balićem, Đeljošaj je naglasio značaj koji ta opština ima za Crnu Goru, kao i ogroman potencijal za razvoj turizma.

Đeljošaj je kazao da je unapređenje saobraćajne infrastrukture važan podstrek valorizaciji turističkih potencijala i poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika ovog kraja.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva javne uprave Dukaj je izrazio zadovoljstvo povodom posjete opštini Gusinje i kazao da će Ministarstvo javne uprave dati punu podršku, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima u cilju stvaranja jedne efikasne i ekonomične javne uprave.

„Ministarstvo javne uprave aktivno radi na cjelokupnoj reformi sistema lokalne samouprave. Pripremamo novi Zakona o lokalnoj samoupravi koji je usmjeren na decentralizaciju i koji u potpunosti obezbjeđuje efikasnije funkcionisanje sistema lokalne samouprave. Pored decentralizacije, fokus je na unapređenju međuopštinske saradnje i procesa evropskih integracija, što je posebno važno za opštinu Gusinju“, kazao je Dukaj.

Predsjednik Opštine Balić je upoznao sagovornike sa aktuelnim razvojnim projektima i planovima opštine, kao što je put za Vusanje i Grebaje, i put Gusinje - Plav preko Kruševa.  

On je kazao da je ova posjeta značajna za opštinu Gusinje zbog razmjene iskustava i preporuka koje treba sprovoditi na lokalnom nivou i istakao uvjerenje da će i u narednom periodu Ministarstvo javne uprave biti pouzdan i odgovoran partner u pogledu daljeg unapređenje rada lokalne samouprave i efikasnog servisa građana.

Kako se navodi u saopštenju, tokom sastanka, razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine, o aktuelnim projektima, budućim planovim sa fokusom na efikasnije pružanja usluga građanima i potencijalnoj saradnji i istaknuto je da se intenzivnijom međuopštinskom saradnjom može doprinijeti izgradnji kadrovskih kapaciteta, ali i realizaciji značajnih projekata u oblasti poljoprivrede,  turizma i životne sredine.

Đeljošaj i Dukaj prisustvovali su danas i svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom Dana opštine Plav.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније