Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

31. 05. 2024. 13:28 >> 13:58

ZAHTJEV BOJOVIĆA

Odbor će saslušati Novovića i Markovića o slučaju "državni udar"

Glasovima sedam poslanika za, tri protiv i jednim uzdržanim članovi Odbora za bezbjednost i odbranu usvojili su predlog za kontrolno saslušanje vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića i glavnom specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Odluka o saslušanju donijeta je zbog, kako je navedeno u inicijativi, sumnji na zloupotrebe u radu Novovića i Markovića sa posebnim osvrtom na postupak poznat kao državni udar.

Za saslušanje su digli ruke poslanici Vladislav Bojović, Jovan Vučurović, Slađana Kaluđerović, Danijel Živković, Nikola Janović, Zirojević i Ervin Ibrahimović.

Protiv su glasali poslanici iz PES-a Miodrag Laković, Miloš Pižurica i Jelena Nedović. Uzdržan je bio Boris Bogdanović.

Bojović je istakao da je zahtjev uputio jer je, kako tvrdi, tužilaštvo pokušalo da oprstuira slučaj.

“Kada je trebalo da se iznesu završne riječi, tužiteljka Jelena Protić se naprasno razboljela, a zamjenica nije mogla da je zamijeni”, rekao je Bojović.

Bojović je kazao da ne bi bio previ put da se Marković i Novović ne odazovu na poziv za saslušanje.

Izvještaj o radu Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) za 2023. godinu nije usvojen.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније