Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

15. 07. 2024. 17:57 >> 17:57
3
Čitaj mi:

REAGOVANJE IZ DPS-A

"Produženje pritvora Katniću nezapamćeni skandal, tužioci brukaju državu"

Prijedlog specijalnog državnog tužioca Miloša Šoškića, da se bivšem GST Milivoju Katniću produži pritvor zbog toga što je imao komunikaciju sa crnogorskim novinarima nezapamćen je skandal, poručuju iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz ove partije smatraju da je to neviđena zloupotreba službenog položaja.

"Ukoliko je prije nekoliko mjeseci neko i imao dilemu oko rada SDT-a i VDT-a na čijem su čelu Vladimir Novović i Milorad Marković vjerujemo da su nakon svega što se izdešavalo maske i konačno pale – Crna Gora je na pragu tužilačke diktature i osnivanja prijekih sudova za progon bivših državnih funkcionera i političkih neistomišljenika", navode u saopštenju iz DPS-a. 

Prema njihovim riječima, ovakvim postupanjem tužioci brukaju sebe ali i državu.

"U svom osvetničkom pohodubi  pod noge bacili čak i međunarodnu praksu i prekršili član Evropske konvencije o ljudskim pravima. Sve ono što ovih dana Novović, Marković, Šoškić i ostali rade ostaće zapamćeno ne samo u istoriji beščašća Crne Gore već i kao potezi kojima sami sebi, javno, pišu optužnicu za zloupotrebu službenog položaja koja će ugledati svjetlo dana kada Crna Gora ponovo dobije profesionalno, nezavisno i samostalno tužilaštvo", dodaju u saopštenju iz ove opozicione partije. 

Na kraju su poručili da vrijeme diktature i pokušaja okupacije, kao i uvijek prolazi.

"Svi oni koji u ovom sramnom činu učestvuju treba da znaju da od pravde niko nikada nije pobjegao i da će ona prije ili kasnije, pokucati na njihova vrata", zaključeno je u saopštenju DPS-a. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније