Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

16. 07. 2024. 21:38 >> 21:38
3

DPS

Nabavka vozila za policiju nezakonita i mora biti poništena

Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki potvrdila je ono što je bilo očigledno, da je odluka Ministarstva unutrašnjih poslova o nabavci novih policijskih vozila nezakonita i da kao takva mora biti poništena, ocijenili su u DPS-u.

Kako navode u saopštenju, jasno je da “poštene” Demokrate nastavljaju kroz nacrtane tendere da omogućavaju podobnim firmama da prihoduju milione.

"Kako drugačije objasniti činjenicu da je MUP ovako važnu nabavku realizovao kroz pregovarački postupak i bez prethodnog objavljivanja javnog poziva za nadmetanje, pozivajući se na hitnost postupka, te raspisao tender na koji su pozvane samo dvije firme? Ona koja je dobila tender, veoma zanimljivo, iz susjedne nam je države, a vozila koja su izabrana imaju takve karakteristike je upitno da li se uopšte mogu koristiti u svrhe za koje ih je Šaranović namijenio", navode u DPS-u.

Ministru Šaranoviću je, dodaju, važnije od zakonom propisane procedure bilo da na vozilima bude ćirilični natpis, a sam je saopštio da su patrolna vozila nabavljena “kroz transparentni, pravični i zakonit postupak”.

"A onda je dodatno opteretio državni budžet kroz snimanje promo spota u kojem je zvijezda on, a škode i pripadnici MUP-a dio scenografije. Ssmo par dana kasnije građani Crne Gore su se uvjerili šta za njega znači zakonitost i transparentnost, pa će svojim postupkom, uvjereni smo, značajno uticati na povećanje (ne)povjerenja građana u rad policije. Ministar Šaranović ostaće upamćen po tome što je na najočigledniji način dozvolio miješanje politike u sektor bezbjednosti, ali i po tome što je crnogorska javnost za vrijeme njegovog kratkog mandata gotovo svakodnevno imala priliku da svjedoči aferama koje su potresale ovaj sektor. Vjerujemo da je njegov mandat priveden kraju, ali i da će jednog dana stati pred lice pravde za sve učinjeno i neučinjeno. U međuvremenu, pozivamo Specijalno državno tužilaštvo da konačno dokaže svoju nepristrasnost i partijsku nezavisnost i hitno preduzme radnje iz okvira svojih nadležnosti, kako bi se spriječile dalje zloupotrebe javnih resursa u procedurama javnih nabavki", naveli su u DPS-u.

Dodaju da je krajnje vrijeme da se sankcionišu oni koji zloupotrebom svojih ovlašćenja pokušavaju da ostvare protivpravnu korist za sebe i/ili pojedine ponuđače.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније